ABNY
Image default
Alarmsysteem

Lockpicken de kunde van sloten kraken

Lockpicking is de vaardigheid om een slot te openen zonder daarbij gebruik te maken van een sleutel. Dit wordt gedaan door de innerlijke werking van sloten te bestuderen en op zoek te gaan naar manieren om deze te slim af te zijn.

Kunde van lockpicken

Het is daarom ook niet zo verbazend dat het vooral technische mensen zijn die deze sport beoefenen. Vaak hebben de mensen die deze sport beoefenen een achtergrond met techniek.

Ook zijn er veel hackers die zijn overgestapt van digitale beveiligingssystemen naar fysieke beveiligingssystemen. De uitdagingen zijn zeer vergelijkbaar en daarom is het gemakkelijk om over te stappen. Je zou het op het eerste gezicht niet verwachten dat deze twee bezigheden zo erg op elkaar lijken. Maar ze zijn dus heel erg vergelijkbaar. Bij beide bezigheden is het de uitdaging om een systeem te slim af te zijn dan juist daarvoor ontworpen is.

Slot kraken zoals een computer

Doordat mensen deze slot systemen op deze manier uitdagen worden ze constant op de proef gesteld. Dit zorgt ervoor dat sloten steeds beter en beter worden ontwikkeld. Steeds wanneer er een zwakte ontdekt door een lockpicker dan kun sloten fabrikanten daar rekening mee houden en het slot bijwerken.

Dit is ook precies de reden waarom lockpicker’s vaak worden ingehuurd door sloten fabrikanten om advies te geven over de laatste ontwikkelingen.

 

 

http://www.Lockpicks.be