ABNY
Image default
Dienstverlening

Hulp voor je zwembad

Deze tekst is speciaal voor alle zeehonden, zeemeerminnen, waterratjes en baantjestrekkers die het gelukkigst zijn met een eigen zwembad. Wil jij e ok als een vis in het water voelen? Zorg dan voor een schoon en goed onderhouden zwembad. Bij goed onderhoud beloond het zwembad jou met een kristalheldere waterpartij waar in jij op zomerse dagen kan genieten. Daarom volgen hier een aantal tips zodat je met gemak je zwembad schoon en veilig kan houden.

Dit verhaal is vooral van toepassing op buitenbaden. Mocht je nou over de luxe van een overdekt zwembad bezitten, geen paniek en klik vooral niet weg want ook voor jou zitten hier wat praktische tips tussen. Ten eerste het water zelf dient te onderhouden worden. Het is erg duur, tijdrovend en milieu onvriendelijk om het water bij elk gebruik opnieuw te vullen. Daarom dien je het water goed te onderhouden. Hierin zijn 2 factoren belangrijk: PH-waarde en Chloorwaarde. Het is belangrijk dat de PH-waarde tussen de 7,0 en 7,8 ligt. Dan weet jij zeker dat het chloor zijn werking kan doen. Chloor voorkomt namelijk de ontwikkeling van micro-organismen in het water. Onder micro organismen kan je denken aan algen of bacteriën. Deze kunnen allerlei vervelende infecties veroorzaken. Onder het mom voorkomen is beter dan genezen moet je zorgen dat er voldoende chloor in het water zit en dit ook goed zijn werk kan doen.

Naast alle micro organismen zijn er ook andere bedreigingen voor je zwembad. Het is namelijk mogelijk dat een klein steentje al een zwembad lek veroorzaakt. Door het zwembad goed af te dekken met een zwembaddoek voorkom je al voor een groot gedeelte dat er ongewenst vuil in het water terecht komt. Voor het vuil wat er wel in komt is het handig om te investeren in een goede waterstofzuiger. Deze reinigt de bodem en verzorgt het zwembad.  

http://www.zwembadfolie.nl/