ABNY
Image default
Adverteren

Bilbao

Bilbao ligt in het noorden van Spanje, aan de rivier Nervión. De stad beschikt niet over een typisch Spaans klimaat, het heeft namelijk een gematigd en vochtig zeeklimaat en geen mediterraan klimaat. De zomers zijn hier niet extreem warm en de winters zijn mild, de meeste neerslag valt in de herfst en in de zomer. In de zomer kan je in dit gebied dan ook leuke culturele uitstapjes maken zonder dat u last heeft van de hitte. Daarnaast ligt de maximumtemperatuur in juli vaak rond de 25 graden dus naar het strand gaan kan natuurlijk wel.

Naast de aangename temperatuur is Bilbao ook nog eens een mooie stad met diverse aantrekkelijke bezienswaardigheden. Bilbao heeft dan ook diverse musea, zoals het Guggenheim Museum. Vooral de titaniumbuitenkant van het museum maakt het museum zo speciaal. Het museum heeft vaak gastconservatoren die boeiende tijdelijke tentoonstellingen maken, dit is vaak interessanter dan de vaste collectie dit het museum bezit.  In het oude centrum vind je de Kathedraal van Santiago, deze dateert uit de veertiende eeuw. De Kathedraal werd in de zestiende eeuw verwoest en is toen weer opgebouwd in een mix van stijlen. De stijlen die je terug ziet zijn voornamelijk Renaissance en Gothiek. In de negentiende eeuw is de neogotische façade en toren toegevoegd. Als je in Bilbao bent is het ook zeker een tip om kennis te gaan maken met de Baskische keuken, Bilbao heeft een goede internationale reputatie en er zijn veel Baskische chefkoks met Micelinsterren. Naast het goede eten, is het er vaak ook nog eens zeer voordelig.

Wilt u ook het mooie Spanje ontdekken? Boek dan snel een last minute naar Spanje. Elke stad in Spanje heeft weer iets anders te bieden en ook Bilbao is zeker een aanrader en vergeet dan natuurlijk niet kennis te maken met de Baskische keuken. Ook is het goed mogelijk hier weer helemaal tot rust te komen, lijkt u een last minute in Spanje wel wat? Overweeg dan ook zeker de mooie stad Bilbao.

http://lastminutespanje.nl/