ABNY
Image default
Gezondheid

5 tips om In slaap te vallen

Ga naar een doktor. Als u alles al heeft geprobeerd, maar niets werkt, dan wordt het misschien tijd om een professional te raadplegen. Een doktor kan bepaalde slaapafwijkingen uitsluiten en factoren of medicijnen in uw levensstijl identificeren die een goede nachtrust in de weg staan
Als dingen u dwars zitten, reken daar dan overdag mee af. Als u hoofd nog vol zit met allerlei zaken en problemen, dan zult u ongetwijfeld gaan piekeren en daardoor wakker liggen. Neem hier 15 minuten voor en schrijf de problemen op.

Verminder het gebruik van cafeine. Het is verleidelijk om gelijk een kop koffie te nemen na een slechte nacht, maar het drinken van cafeine maakt het moeilijker om in slaap te komen. Hierdoor creeert u een visieuze cirkel. Als u niet in 1 keer kunt stoppen, probeer dan het gebruik van cafeine te beperken vroeg op de dag, zodat het tegen bedtijd uit uw systeem is verdwenen.

Doe op de juiste manier een dutje. Slechts 10 tot 20 minuten dutten, kan al helpen om u uitgerust te voelen. Probeer het dutje na 15 – 16 uur te voorkomen, want dit kan het moeilijker maken om in slaap te vallen.

Ga naar buiten. Het verhogen van het blootstellen aan natuurlijk licht gedurende de dag bevordert een gezonde melatonine balans. Melatonine helpt ons in slaap te komen aan het eind van de

http://Tipsominslaaptevallen.nl