ABNY
Image default
Hobby en vrije tijd

Acryl schilderen

Schilderen met acrylverf is een populaire hobby. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Nou, met acrylverf kun je heel eenvoudig de mooiste schilderijen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderijen van landschappen of bloemen. Daarnaast heeft acrylverf een zeer korte droogtijd, waardoor je zonder enige moeite meerdere lagen over elkaar kunt schilderen. Zelf leren schilderen met acrylverf? Scroll dan snel verder en kom precies te weten hoe je dit moet aanpakken.

Online acrylverf schildercursus volgen

Een online acrylverf schildercursus kent meerdere voordelen voor de cursist. Ten eerste ben je vrij om op elk tijdstip een schilderles te gaan volgen. Daarnaast zijn deze cursussen erg voordelig. Je betaald namelijk maar een eenmalig bedrag van een paar honderd euro. Vaak krijg je voor dit bedrag ook schildersbenodigdheden, waaronder goede acrylverf. Echter krijg je vaak geen persoonlijke begeleiding tijdens een online schildercursus. Dit is namelijk één van de nadelen. Toch krijg je wel online begeleiding van een professionele kunstenaar, wat natuurlijk wel ontzettend handig is.

Waarop letten tijdens het schilderen

Wanneer je gaat schilderen met acrylverf moet je natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Zo heeft acrylverf een korte droogtijd, wat betekent dat de verf snel zal opdrogen. Daarom is het verstandig om eerst je palet te bevochtigen (plantenspuit) voordat je hier de verf op gaat aanbrengen. Hiermee verleng je namelijk de droogtijd. Daarnaast houd je vaak ook verf over na het schilderen. Het is natuurlijk zonde om deze verf weg te gooien. Gelukkig is er een handige tip waarmee je de verf gewoon kunt bewaren. Door het palet/bordje met aluminiumfolie te bedekken kun je deze namelijk gewoon in de koelkast bewaren. Zo kun je de volgende keer de verf weer opnieuw gebruiken.

Per ongeluk acrylverf op je kleren laten lekken? Dan kan het soms lastig zijn om deze te verwijderen. In dit geval is het verstandig om de verf te verwijderen met behulp van groene zeep en water.

http://www.acrylverfschilder.nl