ABNY
Image default
Aanbiedingen

Teamuitje in een escape room

Het is weer tijd voor een teamuitje om ons een beetje te ontstressen. We hadden dit keer besloten om in plaats van te bowlen om naar een escape room te gaan. Niemand van ons team heeft het nog gedaan dus we waren reuze benieuwd. Er heerste op voorhand wel een beetje scepsis over de escape room. “Wat is er zo leuk aan om gevangen te zitten in een gesloten ruimte voor 60 minuten? En dat je er ook nog voor moet betalen.” was een vaak gehoorde opmerking.  

Nou, het uitje heeft inmiddels plaatsgevonden. Afgelopen vrijdag na werk waren we met een groep van 9 mensen naar de escape room gegaan. Het was op loopafstand van werk (de escape room vlakbij station Nijmegen), dus super handig en ideaal.

Bij binnenkomst was er nog mogelijkheid voor een kopje koffie of thee, maar omdat we super zenuwachtig waren over wat er allemaal gaat gebeuren hebben het aanbod afgeslagen. We kregen van de begeleider eerst een korte uitleg over beide thema’s. Een escape room speelt zich af in een museum en de andere escape room gaat over dat je wordt opgesloten in een donkere kamer door een mysterieuze seriemoordenaar.  De dames schreeuwde meteen al van dat ze niet in het donker wilden spelen en zo hadden we besloten om met de meiden de “Van Gogh thema” te doen. De mannen mochten mooi vastgeketend worden aan de muur..haha

Nadat we de kamer instapten werd de deur achter ons op slot gedaan. De tijd begon af te tellen en wij gingen als kippen zonder kop los in de kamer. We deden van alles, maar wisten eigenlijk ook niet goed wat we deden. Sleuteltjes hier, slotjes daar. Het was echt hilarisch om zo je collega’s in een andere omgeving te zien. De een is goed in zoeken de andere is goed met puzzelen of de groep kalm te houden. Bij het oplossen van de puzzels en de juiste code te hebben voor een slotje, schreeuwde we het uit van blijdschap. De ene puzzel is moeilijker dan de andere, maar met een hele goede samenwerking wisten we met nog 12 seconden over te ontsnappen! 

De mannen hadden nog 3,5 minuut over en daarom een stukje sneller dan ons, maar dat mocht de pret niet drukken. Tijdens het dineren hadden we nog lang over de escape room gepraat. We waren het met zijn allen over eens (ook de sceptici he Johan 😉 ) dat het een geslaagd uitje was.