ABNY
Image default
Mode en Kleding

Duurzame eikenhouten tafels

Duurzaam eikenhout

Ben jij zo iemand die graag om de paar jaar het hele interieur omgooit? Alle meubels op een andere plek of zelfs vervangen door nieuwe items, een heel nieuwe kleur op de muren, andere accessoires – kortom, een geheel andere stijl? Dan kan dat misschien een drempel vormen om duurzame, dure meubels te kopen. Over een tijdje gaat alles toch weer weg, nietwaar? Toch is dat zeker geen reden om geen eikenhouten tafel aan te schaffen. Eikenhout is namelijk een materiaal dat in praktisch ieder interieur fantastisch tot zijn recht komt!

 

Een eiken tafel

Eettafels zijn natuurlijk enorm functionele meubels – ze worden de hele dag door intensief gebruikt en moeten zeker tegen een stootje kunnen om de tand des tijds te doorstaan. Dat wil echter zeker niet zeggen dat ze niet ook als stijlitem gebruikt kunnen worden! Een eikenhouten tafel combineert die twee eigenschappen uitstekend. Als je eikenhout goed onderhoudt en het regelmatig schoonmaakt, blijft het materiaal er gegarandeerd tientallen jaren schitterend uitzien. Bovendien is het meubel heel eenvoudig licht van kleur te veranderen door bijvoorbeeld net even een andere lak te kiezen. Kortom: met een eiken tafel ben je verzekerd van vele jaren gebruiksgemak!

 

Eikenhouten eettafel in verschillende stijlen

Maar wat als je regelmatig de stijl van je eetkamer omgooit? Is het dan nog steeds de moeite waard om voor een eikenhouten tafel te kiezen? Zeker, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is eikenhout zeker niet alleen geschikt voor landelijke interieurs! Natuurlijk, de robuuste en sfeervolle uitstraling is perfect voor in een traditioneel en warm ingerichte woonkeuken. Dat wil echter niet zeggen dat het daar ophoudt met de mogelijkheden. Ook in een strak, industrieel interieur komt een eiken tafel ontzettend goed tot zijn recht dankzij de wat ruwe en onbewerkte uitstraling. En in een romantisch, zacht interieur kan het net dat beetje stevigheid zijn dat voor de nodige balans zorgt. Combineer het ook eens met een harmonica wandlamp voor een stoer effect. Wat je smaak ook is, en hoe vaak hij ook verandert; een goede eiken eettafel is zeker een aankoop voor het leven!

https://www.tafels99.nl/