ABNY
Aanbiedingen

Dit moet je weten over de schildpadden op Zakynthos

Heb je Zakynthos al eens bezocht? Dan heb je vast de prachtige schildpadden gezien. Deze dieren leven op het eiland en zijn erg populair bij toeristen. Er bestaan verschillende mythen over de schildpadden, maar wat weet jij nou écht over hen? In dit blog post vertellen we alles wat je moet weten over deze bijzondere dieren!

Welke schildpadden zijn er?

Schildpadden zijn er in vele soorten en maten. De grootste soort is de karetschildpad, die maar liefst drie meter lang kan worden! De kleinste schildpadsoort is de miniscule pinkster-schildpad, die slechts enkele centimeters groot is. Op Zakynthos leven voornamelijk karetschildpadden, maar je kunt ook andere soorten tegenkomen.

De schildpadden op Zakynthos

De schildpadden op Zakynthos zijn erg bijzonder, want ze hebben een unieke manier van voortplanting. De mannetjes schildpadden trekken naar het strand toe om hun eieren te leggen. Daarna keren ze terug naar zee en laten de vrouwtjes achter met hun eieren. De vrouwtjes schildpadden blijven bij het nest totdat de baby’s uitkomen. Het kan wel drie maanden duren voordat dit gebeurt.

De schildpadden op Zakynthos kunnen erg oud worden. De gemiddelde levensduur van een schildpad is ongeveer honderd jaar, maar sommige schildpadden kunnen wel tweehonderd jaar oud worden!

Hoe help je de schildpadden?

De schildpadden op Zakynthos zijn bedreigd door toerisme en vervuiling. Er zijn verschillende manieren waarop je deze dieren kunt helpen. Ruim je troep op op het strand, zodat dit niet in het water terecht komt. Zorg ervoor dat je niet op eieren staat, kijk goed waar je loopt op bepaalde stranden. Koop geen spullen die gemaakt zijn van schildpadden. Als je de schildpadden wilt helpen, kun je een donatie doen aan een organisatie die zich inzet voor het behoud van deze dieren.

Meer weten over de schildpadden? Lees dan hier verder op Zakynthos.nl

We hopen dat je nu wat meer weet over de bijzondere schildpadden op Zakynthos! Wanneer ga jij naar dit mooie eiland toe om deze dieren in het wild te zien? Laat het ons weten in de comments! Tot snel!

Gerelateerde artikelen

Welke hockeymaterialen mag jij absoluut niet missen?

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een reddingsvest

Cadeautips voor kerst