ABNY
Financieel

Dollar nu al meer waard dankzij Trump?

De dollarkoers (de waarde van de dollar tegenover de euro) doet goede zaken. Het is pas twee weken bekend, Trump komt aan de macht en wordt één van de belangrijkste personen ter wereld. En hij gaat Amerika groot maken. Weer groot maken moeten we eigenlijk zeggen. Voorlopig is de dollarkoers al 3% gezakt en heeft Amerika een enorm vertrouwen en hoop gericht op Trump.

De dollarkoers is inmiddels van 1.12 naar 1.06 gezakt (november 2016). En dat zal alleen maar beter gaan op deze manier. En dan te bedenken dat we een paar jaar geleden nog 1.35 dollar kregen voor één euro. 

Het effect van lage dollarkoers
Wat betekent dit nou precies? Nou voor onze import betekend het dat wij dus meer euros moet betalen voor iets wat wij willen kopen in dollars. Op het moment dat wij voorheen iets wilde kopen van 1.12 dollar betaalde wij daarvoor euro. Nu betalen wij voor met de nieuwe koers voor 1.12 dollar om precies te zijn 1euro en 6cent. Dit zijn de actuele koersen, snel berekend via dollarkoers.net!

Verwachting?
Ja de verwachting is dat inderdad de dollar nog meer waard gaat worden. Voor diegene die zojuist goed gelezen hebben, betekend dat inderdaad dat de euro dus minder wordt. Hier krijg je nog wel hetzelfde voor je euro, maar in Amerika als je met dollars wil afrekenen. Dan krijg je dus minder voor je geld. Voor importeurs van producten in Amerika betekent het ook dat alles duurder wordt. In dat geval zullen we de dure dollar wel in onze portemonnee gaan voelen, want dit zal allemaal doorberekend worden.

 

Gerelateerde artikelen

Bijverdienen voor studenten | Online bijverdienen

Bekijk het aanbod aan speciale 2 euromunten van deze specialist

Aanmaning