ABNY
Image default
Sport

Voetballen op straat

Voetballen voor op straat of het schoolplein

Voetbal je veel op straat of op pleintjes, bijvoorbeeld op een schoolplein, dan wil je natuurlijk een oersterke, onverwoestbare voetbal hebben. Veldvoetballen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op gras. Hoe duur en goed een gewone voetbal ook is, bij veelvuldig gebruik op harde ondergronden zoals stenen of asfalt, zal iedere veldvoetbal snel slijten. Ze worden kaal en raken uiteindelijk lek. Daar komt nog bij dat een veldvoetbal op straat veel te hoog opstuit en te glad is om met sportschoenen te gebruiken. Bij www.voetbalkopen.net vind je vele soorten voetballen.

Panna met een autobandenbal

Omdat er steeds meer vraag kwam naar speciale voetballen voor op straat, zijn er inmiddels speciale ballen ontwikkeld. Hiervoor is men op zoek gegaan naar het meest geschikte materiaal voor het spelen op harde ondergronden. Het antwoord was eigenlijk heel voor de hand liggend: autobanden. Deze speciale voetballen zijn dan ook gemaakt van PC-materiaal en latex en voorzien van een toplaag met de eigenschappen van een autoband. Ze zijn oersterk en duurzaam. Bovendien is door de speciale toplaag ook de grip extra goed. Daardoor zijn deze ballen bij uitstek geschikt voor de meest spectaculaire vorm van straatvoetbal: panna.

Veilig en toch stoer en hip

Nog een voordeel van deze speciale straatballen: door de zachtere buitenlaag stuiteren ze niet zo hoog op als een veldvoetbal. Dat maakt ze zeer geschikt om mee te spelen op het schoolplein. Het spelletje wordt er een stuk rustiger door, wat de rust op het hele plein ten goede komt. Je zult met deze bal ook veel minder snel de ruiten van de buren aan diggelen trappen en je hoeft ze ook niet zo vaak van het dak van de schuur te vissen. Om die reden zijn dit dan ook de ideale voetballen om je kids mee buiten te laten spelen. Maar er zijn ook diverse voetbalmerken die straatballen aanbieden met hippe en stoere designs, voor de streetwise straatvoetballers.