ABNY
Image default
Vervoer en transport

ketting slot kopen online

Het is vanzelfsprekend dat je een scooter goed op slot zet. Alleen het contactslot gebruiken is geen garantie dat jouw scooter niet gestolen wordt. Een ketting slot is de beste diefstalbeveiliging voor jouw scooter. Toch is niet elk ketting slot gelijk, je moet goed opletten voor je een keuze maakt. Hoe herken je een goed ketting slot en welk slot past het beste bij jouw scooter?

 

Materiaal en dikte van het ketting slot

In beginsel is een slot met dikke schakels veiliger dan een slot met dunne schakels. Maar het materiaal waar het ketting slot van gemaakt is speelt ook een rol. Bij een kabelslot wordt de kern vaak gemaakt van kunststof en het omhulsel van staaldraad. De meeste kettingsloten zijn beter van kwaliteit dan kabelsloten.

 

Het ART keurmerk voor een ketting slot

ART is een onafhankelijke organisatie die sloten test. Niet elk slot heeft dit keurmerk, het is niet verplicht. Een ketting slot wordt getest op de tijd die het kost om de ketting te breken. Hoe langer dit duurt hoe hoger de waardering. Elk ketting slot krijgt vervolgens een waardering in sterren. Een ketting slot met twee sterren is redelijk maar een ketting slot met vijf sterren is haast niet te kraken.

 

Houd jouw ketting slot schoon

Met een beschermhoes voor het kettingslot houdt je het slot en het opbergcompartiment schoon. Zorg ook dat het slot van binnen schoon blijft, wanneer er vuil in komt kan het voorkomen dat het slot niet meer sluit of niet meer opent. Veel kettingsloten hebben een kunstroof afdekkapje, gebruik die ook!

 

In de webshop kun je elk ketting slot bekijken voor je een keuze maakt. Je kunt ook kiezen voor de waardering in sterren. Een ketting slot zonder ART keurmerk kan overigens ook van goede kwaliteit zijn, het is alleen niet gekeurd. Je kunt eventueel contact opnemen met de winkel voor meer informatie over het ketting slot van jouw keuze.