ABNY
Image default
Sport

De beste sportschoenen om te gebruiken op een crosstrainer in de sportschool

De beste sportschoenen om te gebruiken op een crosstrainer in de sportschool

Crosstrainers kunnen de beweging van hardlopen nabootsen, terwijl ze een lage impact hebben waardoor je een effectieve cardiovasculaire training kunt krijgen zonder dat je je heupen, je knieën en je enkels belast. De beste loopschoenen die je kunt gebruiken voor een training op de crosstrainer is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de gebruiker, maar meestal worden loopschoenen of schoenen voor op een crosstrainer aangeraden. Goede sportschoenen zullen tijdens de training de voet en de daarbij behorende spieren, gewrichten en pezen beschermen.

Over crosstrainers

Bij het trainen op een constant, matig tempo en met een geschikte hoeveelheid weerstand, kun je met een crosstrainer je cardiovasculaire systeem trainen waardoor je je onderlichaam versterkt en calorieën kunt verbranden – meestal afhankelijk van je gewicht tussen de 500-800 in een 60-minuten durende workout. Op de meeste crosstrainers bewegen de pedalen als je je voeten verplaatst door een loopbeweging te maken ofwel heen en weer ofwel in een cirkelvormig patroon. Een voordeel van crosstrainers ten opzichte van andere fitness apparatuur is dat je ook in staat bent om achteruit te trappen, wat helpt om je bilspieren, je hamstrings en je kuiten te trainen.

Hardloopschoenen

Loopschoenen of hardloopschoenen zijn speciaal ontworpen om je lichaam tijdens deze voorwaartse beweging, die het vaakst wordt gemaakt op een crosstrainer, te ondersteunen. De beste loopschoenen hebben een goede steunzool, zijn stabiel en zorgen voor demping. Schoenen die zijn gemaakt voor het lopen op een weg of harde ondergrond zijn over het algemeen licht en flexibel en in de eerste plaats bedoeld voor vlakke oppervlakken en dus minder geschikt voor op pedalen of voor gebruik op een crosstrainer.

Crosstrainer schoenen

Crosstrainer schoenen zijn veelzijdig atletische schoenen, die gedragen kunnen worden tijdens diverse activiteiten, waaronder bij het gebruik van een crosstrainer. Meestal ontworpen met brede en stabiele buitenzolen, zorgen crosstrainer schoenen voor stabiliteit en ondersteuning voor je voeten en je enkels. Crosstrainer schoenen kunnen wat minder demping geven, waardoor ze een slechte keuze zijn om echt mee te gaan hardlopen op een hard oppervlak buiten. Ze zijn dus alleen geschikt voor oefeningen met een lage impact.

Overwegingen

Hoewel je stabiel moet blijven op een crosstrainer is het nog steeds belangrijk om je voeten te beschermen met schoenen, die geschikt zijn voor op een apparaat zoals een crosstrainer en voor oefeningen met een lage impact. Sommige schoenen hebben de neiging om overdreven naar binnen te rollen, terwijl je bij andere schoenen weer meer op de buitenranden van je voeten gaat staan. Neem contact op met een specialist of ga naar een goede sportzaak om te kijken welke schoenen het beste passen bij jouw voeten en jouw training. Vermijd het dragen van schoenen die zijn gemaakt voor specifieke sporten, zoals bijvoorbeeld tennis- of voetbalschoenen, omdat die je niet de juiste ondersteuning tijdens een training op een crosstrainer kunnen bieden.

Wil jij op een crosstrainer gaan trainen dan moet je hiervoor een crosstrainer kopen. Ga daarvoor naar deze website crosstrainerinfo.nl/ zo dat je de crosstrainer vind die het beste bij jou past.

http://crosstrainerinfo.nl