ABNY
Image default
Bedrijven

Veilig een trampoline aanschaffen

Je zult het zelf van vroeger nog wel weten dat een trampoline echt heel leuk was. Wanneer je zelf geen trampoline had, wilde je altijd erg graag bij het vriendje of vriendinnetje spelen die er wel één had. Hier kon je je dan een dag lang op uitleven. Nog steeds vinden kinderen een trampoline geweldig en staat het bij vele ook bovenaan op het verlanglijstje. Toch zijn sommige ouders kritisch op trampolines en vinden ze het een beetje gevaarlijk voor hun kinderen. Wanneer kinderen gaan spelen kan er altijd wat gebeuren, ook bijvoorbeeld in de speeltuin en een trampoline is niet veel gevaarlijker. Wanneer je toch bezorgt bent, zijn hier een aantal tips om je kinderen veilig trampoline te laten springen.

Zo is het in ieder geval belangrijk dat wanneer ouders een trampoline kopen dat deze voldoet aan de veiligheidsnorm NEN-EN 71-14. Dit betekend dat de trampoline van goede kwaliteit is en ook moet de kwaliteit van het staal dik genoeg zijn en een roestwerende laag hebben. Ook is het belangrijk dat er een goede beschermrand op de trampoline zit, zodat de veren afgedekt zijn en kinderen zich  hier niet aan kunnen blesseren. Deze moet dik genoeg zijn dat wanneer iemand erop valt, het gewoon lekker zacht is. Het meest veilige gebruik van een trampoline is wanneer deze ingegraven wordt. Zo zijn er speciale trampolines die je kunt ingraven en korte poten hebben. Zo is er geen risico dat de kinderen van het trapje van de trampline afvallen of van de trampoline zelf naar beneden. Voor optimale veiligheid kan er ook nog een veiligheidsnet trampoline op bevestigd wordt. Hier zit dan een opening in waardoor de kinderen naar binnen kunnen. Zorgt dat deze een zelfsluitende opening hebben want een rits wordt vaak niet gesloten. Wanneer je goed op deze factoren let, zullen de risico’s van trampoline springen minimaal zijn wanneer er ook goede afspraken met het kind gemaakt worden en de trampoline op een veilige plek staat.

http://trampolines.nl