ABNY
Image default
Alarmsysteem

Een Camerabeveiliging set kopen doet u bij Beveiligingscameras.nl

Een camera beveiliging – snel en voordelig in huis bij Beveiligingscameras.nl

Er wordt in onze moderne tijd steeds vaker gebruik gemaakt van een camera beveiliging. Er kunnen beelden worden gemaakt die op een later tijdstip kunnen worden teruggekeken. Een camerabewaking wordt vooral gebruikt om criminaliteit te voorkomen. Het is een afschrikmiddel.

Ook worden dergelijke camera’s gebruikt bij toegangscontroles of om als een alarmfunctie te fungeren. Wanneer er is ingebroken, kunnen de beelden worden gebruikt om de inbrekers gemakkelijker bij de kraag te vatten. De gebeurtenissen zijn vastgelegd. Het bewijsmateriaal kan, indien nodig, extra worden bij een rechtszaak. Een beveiligingscamera wordt tegenwoordig vooral gebruikt: in het uitgaansleven, banken, scholen, parkeerterreinen, winkels en op stations.
Ze worden dus op veel plaatsen toegepast waar een beveiliging vereist is. 

In de uitgaansgebieden
In steden worden ze steeds vaker gebruikt als een preventief middel. Ze worden vooral op die plaatsen opgesteld waar opstootjes verwacht worden. Wanneer de beelden in een centrale ruimte binnenkomen, kan men zien als er een vechtpartij verwacht wordt of aan de gang is. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de helpende hand te bieden. De camera’s van tegenwoordig worden steeds beter en vaak uitgerust met een microfoon en luidsprekers. Er kan dan vanuit de controlekamer worden gewaarschuwd dat men rustig uit elkaar moet gaan. Doet men dat niet dan zal de politie snel ter plaatse zijn. Het aantal incidenten is door de camera beveiliging sterk afgenomen. 

Het plaatsen van de camera’s
Indien een persoon zijn spullen in een gebouw wilt beveiligen, door middel van een camera, mag dat als het kenbaar wordt gemaakt. Hij moet aangeven dat het gebouw door middel van camera’s wordt beschermd. In Nederland zijn er verder geen speciale regels voor het plaatsen van camera’s. Volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens moet het gebruik van camera’s altijd goed kenbaar worden gemaakt. Het moet zorgvuldig worden geplaatst. Toezicht op de regelgeving is er niet. De persoon die de camera heeft geplaatst moet ook zorgvuldig met de beelden omgaan. De beelden moeten na een korte periode worden vernietigd. Het beveiligen met camera’s is een goede zaak omdat het preventief werkt, als je er maar zorgvuldig mee omgaat.

Tegenwoordig worden ook bedrijfsterreinen beveiligd met onder andere camera’s. Op de eerste plaats zal met rond het bedrijventerrein gaas spannen met prikkeldraad. Er kan alleen via de poort toegang worden verleend. Vaak zal je vooral bij een groot bedrijf, als bezoeker, een pasje krijgen die je toegang geven tot de ruimte waar je moet zijn. Bij de toegangspoort wordt vaak ook gebruik gemaakt van een beveiligingscamera. Hij zal een foto van je maken zonder dat je dat zelf weet. Ze weten dan wie er op het bedrijventerrein aanwezig is. Dat is ook belangrijk als er bepaald voorval voordoet zoals bij een brand. Dus een beveiligings camera wordt voor meerdere doeleinden toegepast.

 

https://beveiligingscameras.nl