ABNY
Image default
Bedrijven

Zwembadwater onderhouden

Wanneer je een eigen zwembad in de tuin hebt, moet je deze goed onderhouden. Toch is het lastig om het water precies te krijgen zoals je wilt. Zo is het een zaak om het water op een goede temperatuur te hebben en daarnaast moet het ook goed schoon blijven. De meeste mensen hebben het zwembad het liefste op 25 graden, maar het is moeilijk om dit daadwerkelijk zo te krijgen. Zo kan het erg lang duren wanneer het koud is buiten en kan het ook zo zijn dat de zon niet goed meewerkt waardoor het of te warm of te koud wordt. Daarnaast is het moeilijk om het water goed schoon te houden omdat algen, bacteriën en andere organismen het zwembad een hele fijne plek vinden om hier te groeien. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze algen en bacteriën zich in het zwembad bevinden wanneer het bedoelt is om hierin te zwemmen, daarom moet dit zo goed mogelijk worden tegengegaan.

Ten eerste doe je er goed aan om een zwembadafdekking te gebruiken. Dit is goed om de temperatuur op de juiste hoogte te houden maar ook om de bacteriën en algen tegen te houden. Wanneer je het zwembad in de zomer telkens afdekt behoud je hiermee de warmte en wanneer je dit ook in de winter goed doet, voorkom je dat je erg veel bezig bent met het onderhoud van het zwembad. Je hebt daarom ook een speciale zomerafdekking zwembad en winterafdekking zwembad voor de verschillende seizoenen omdat deze verschillende functies hebben.  De zomerafdekking zorgt er namelijk in de zomer ook voor dat het water niet verdampt door de hitte/ daarnaast maakt het ook het water warmer door de zon die op de afdekking schijnt en zo het water verwarmt, en de warmte niet weg kan door de afdekking. Hierdoor kan de temperatuur van het water 5 graden warmer worden wanneer de zon schijnt. De winterafdekking zorgt aan de andere kant juist voor het tegengaan van bacteriën en algengroei in de winter.

http://zwembadafdekkingen.nl