ABNY
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom Fidget Spinners zo populair zijn

Ze verschenen ineens vanuit het niks en zijn nu al zo populair dat scholen ze zijn gaan verbieden. We hebben het over fidget spinners, de grootste gadget trend van 2017. Deze relatief simpele gadgets zijn een must-have geworden voor kinderen.

“Fidget spinners en andere fidget toys zijn momenteel gigantisch, zegt Adrienne Appell, directeur strategische communicatie voor de Toy Association. ” Ze zijn onderdeel van de trend die we dit jaar terug zagen op de speelgoedbeurs in februari.”

Maar wat zijn deze fidgets, hoe werken ze en waar kun je ze krijgen? En zouden je kinderen dit moeten gebruiken?

Wat zijn fidget spinners en waarom zijn ze zo populair?

Simpel gezegd zijn fidget spinners de nieuwste rage, maar eentje die wel voordelig kan uitpakken voor jou en je kind. De spinners zijn simpele (en relatief goedkope) gadgets die draaien in je hand. Door de kogellagers en de inleg kan deze wel 2 minuten of langer draaien terwijl jij aan het werk bent, uit met vrienden of probeert te ontspannen.

“Kinderen en volwassenen houden ervan omdat je er tussendoor mee kunt spelen en ze niet duur zijn,  overal mee heen kunt nemen en ze gewoon leuk zijn” zei Appell.

Fidget spinners zijn een van de simpelste must-have cadeaus die recent zo’n hit zijn geworden. Bedrijven die deze gadgets maken zeggen dat deze speeltjes stress en angst kunnen verlichten, helpen met ADHD en autisme en zelf mensen kunnen helpen met het stoppen met roken. Deze bedrijven zeggen dat de spinners – die makkelijk in je broekzak passen en dus altijd mee kunnen – het friemelen en penklikken dat iemand normaal doet op een dag kan vervangen.

Waar kun je een fidget spinner kopen en wat kost dit?

Als je op zoek bent naar een fidget spinner merk je dat deze steeds populairder worden en daardoor in de winkels moeilijker te vinden zijn. Ze raken steeds vaker uitverkocht, maar bij Falcon Fidgets zijn er altijd fidgets op voorraad.

Hoe werken ze?

Fidget spinners zijn zo simpel als maar kan. In het midden van deze gadget is een cirkel die je vasthoudt tussen een vinger en je duim. Dan kun je met een andere vinger de spinner een zet geven zodat deze gaat draaien.

 

Afhankelijk van de uitvoering die je hebt kan de spinner wel een paar minuten in je hand blijven draaien. Fidget spinners kunnen ook op een tafel worden geplaatst om ze lange tijd te laten draaien

https://falconfidgets.nl/