ABNY
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn de voordelen van TMap testen?

Als u zich in de ICT wereld bevindt, dan heeft u vast weleens gehoord van het fenomeen Tmap testen. We gaan u hieronder kort proberen uit te leggen wat dit precies inhoudt en waar het vooral voor gebruikt wordt. Tmap staat voor Test Management Approach en is een aanpak voor het testen van verschillende soorten software. Tmap werd al voor het eerst gebruikt voorin de jaren ’90 en is tot dusver een zeer succesvolle manier gebleken om software op een degelijke manier te testen.

We testen via de Tmap manier, omdat het testen van software een onmisbaar proces is geworden in onze huidige samenleving waarin we continue meer software gaan gebruiken. Daarnaast is testen nodig om de opdrachtgever een beeld te geven van de risico’s en te kijken wat de mogelijkheden zijn van de informatiesystemen. Op basis van de tests kan er een beslissing worden genomen om al dan niet in zee te gaan met de geproduceerde software.

Voordelen van Tmap testen

Het testen middels de Tmap methode heeft een aantal belangrijke voordelen. Tmap staat voor Test Management Approach en is een manier op software op een degelijke manier te testen. Als er IT-producten moeten worden opgeleverd dan is het testen van de producten alvorens deze gelanceerd worden nog belangrijker. Op deze manier kunnen de risico’s beperkt worden en ook bepaald worden of er moet worden doorgezet worden met het huidige proces.

Tmap testen heeft een aantal aanzienlijke voordelen. Zo is Tmap inzetbaar is zo’n beetje elke situatie, ongeacht wie de opdrachtgever is of welke systemen ontwikkeld worden. Daarnaast geeft Tmap testen een goed inzicht in de eventuele problemen die de software kunnen opleveren en zo kan ook bepaald worden of er door wordt gedaan met de software. Door gebruik te maken van Tmap wordt er in een vroeg stadium ontdekt welke fouten er in een systeem zitten en er worden grote fouten voorkomen. Het testproces wordt inzichtelijk en beheersbaar en is daarom een niet te missen fenomeen in onze huidige maatschappij waarin er verschrikkelijk veel software bestaat en wordt ontwikkeld. Wil je nou meer weten over het testen middels de Tmap methode? Kijk dan op de website van het bedrijf om er meer over te leren.

http://www.praegus.nl/tmap-training/