ABNY
Gezondheid

Een plan maken om gewicht te verliezen

2 spelregels vormen een goede richtlijn als je wil beginnen met afvallen. Welke 2 regels dat zijn, lees je hieronder.

 

Regel 1: Bepaal of je eigenlijk wel wil afvallen

Het is jouw taak, als je bereid bent die op je te nemen, om te bepalen of dit nodig is dat je afvalt. In hoofdstuk 2 vind je richtlijnen om je gewicht op een realistische manier te beoordelen: te hoog, te laag ƒ precies goed. Deze richtlijnen helpen voorkomen dat je gaat afvallen)) de verkeerde redenen, zoals een eetstoornis die tot gevolg heeft (Ine je dikker voelt dan je in werkelijkheid bent (lees ook daar meer (in hoofdstuk 2).

Geeft je weegschaal daarentegen werkelijk een paar kilo te veel aan (in hoofstuk 3 leer je hoe je jezelf moet wegen) en is je huisarts het ermee eens dat afvallen bevorderlijk voor je gezondheid is, ga dan verder met regel 2.

 

Regel 2: Begin pas met een afslankprogramma wanneer je daar klaar voor bent

Ik bedoel echt, echt, echt. Proberen af te vallen is net als stoppen met rok. Ik weet hoe moeilijk dat is, omdat ik, toen ik uiteindelijk mijn taaie peuk uitdrukte drie, jawel drie, pakjes per dag rookte. Mijn haar st 0, mijn kleren stonken, ik sliep slecht en had niet meer voldoende ad( voor een spurtje om de bus te halen. Ik nam in feite zo vaak een taxi dat mijn vriend, die nu mijn echtgenoot is, me ‘de prinses’ noemde.

Het was niet makkelijk om met roken te stoppen. Na een aantal mislukte pogingen begon ik met één uur niet roken. Dat breidde ik uit tot een halve dag. Daarna redde ik het een dag. Elke keer legde ik de lat hoger en vertelde ik mezelf dat ik deze periode zou doorkomen en daarna zou beslissen of ik verder zou gaan. Toen het me lukte om zes maanden niet te roken zei ik: ‘Ach, ik probeer het een jaar en neem dan een definitieve beslissing.’ Ik heb dat jaar gehaald en nooit meer omgekeken. Soms mis ik het. Maar ik rook niet meer en zeker nu een pakte sigaretten de drieënhalve euro nadert, ben ik erg blij dat ik geen zeventig euro per week meer in rook laat opgaan.

Maar genoeg over mij. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik weet hoe je je voelt en dat ik met je meeleef. Je hebt al eerder geprobeerd om af te vallen en dat is je niet gelukt, of alles wat je was afgevallen zit er alweer aan. Maar hoe weet je of je er nu wel klaar voor bent? Ik ben blij dat je dat vraagt, want ik heb hier een klein testje met vijf vragen voor je, zie je in tabel 4.1 op je cd kunt vinden. Het is heel eenvoudig en ik weet ook wel dat je het na de eerste vraag al helemaal door hebt, maar doe mij nou een plezier en probeer het in ieder geval.

http://fithappy.nl/

Gerelateerde artikelen

Hamerteen behandeling

Incontinentie hoeft geen probleem meer te zijn met Drymed

Voordelen van acupunctuur in Zaandam