ABNY
Image default
Beauty en verzorging

Handige tips tegen haaruitval

Haaruitval is erg vervelend en kan veel invloed hebben op hoe je je voelt. Voor veel mensen is het een confrontatie met ouder worden. Iets waar de meeste mensen zich liever niet van bewust zijn. 

De gezondheid van uw haar

Er zijn veel mogelijk oorzaken die invloed kunnen hebben op de gezondheid van haar. Een daarvan is je levenstijl. Wanneer je een ongezonde levenstijl hebt dan kan dit een mogelijke oorzaak zijn van haaruitval. Denk bijvoorbeeld aan een onregelmatig slaap ritme, slechte voeding, alcohol of roken invloed hebben op de gezondheid van uw haar. Stress of angst kan ook invloed hebben op uw haaruitval. Het is een bekend fenomeen dat mensen met een stresvol beroep eerder grijs of kaal worden.

Voor veel van deze oorzaken zijn er ook een passende oplossing. In de meeste gevallen is haaruitval een syptoom van een dieperliggend probleem. Door erachter te komen wat dit dieperliggende probleem is, kun je dus je haaruitval tegen gaan.

Gelukkig zijn er ook veel middelen tegen haaruitval bekend die erg goed werken om de gezondheid van je haar te verbeteren.

 

Hoofdmassage tegen haaruitval

Een hoofdmassage kan een geweldige natuurlijke manier zijn om haaruitval te bestrijden. Je hebt geen professional nodig om het ook te doen! Gebruik een beetje argan of kokos olie op je vingertips en wrijf je hoofd in cirkelvormige bewegingen voordat je onder de douche springt om het vervolgens weer uit te spoelen.

Je kunt ook een borstel met veel ruimte tussen de borstels gebruiken om je hoofdhuid te masseren. Dit stimuleert bloedstroming naar je hoofdhuid. Deze bloedsomloop brengt voedingsstoffen mee dat uw haar groei zou moeten stimuleren.

https://www.hairkeeper.eu/