ABNY
Image default
Woning en Tuin

Elektrische vouwgordijnen

Elektrische vouwgordijnen:

Het aanbod van elektrische raamdecoratie wordt steeds groter en zo ook de vraag naar elektrische vouwgordijnen. Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande waardoor deze vraag zo snel groeit. Door de opkomst van de smartphones zijn er steeds meer fabrikanten die apps ontwikkelen om de elektrische vouwgordijnen te bedienen met een smartphone. Ook wordt er in steeds meer huizen en kantoren een domotica systeem ingebouwd. Een domotica systeem zorgt voor de gehele aansturing van de woning, denk hierbij aan verlichting, thermostaat en ook de vouwgordijnen.

Waarom kiezen voor elektrische vouwgordijnen:

Er zijn een hoop verschillende redenen om te kiezen voor een elektrische oplossing. Zo kan het zijn dat de ramen te groot, breed of te hoog zijn dat bediening met de hand bijna niet te doen is, of de ramen zijn bereikbaar omdat er meubels voor staan. Een andere reden kan zijn dat men de elektrische raamdecoratie op vast tijden open en dicht laat gaan zodat het lijkt of er iemand aanwezig is, ideaal wanneer u veel op vakantie of op zakenreis bent. Maar u kunt er ook voor kiezen om de vouwgordijnen op en neer te laten gaan op zonlicht. Zo kunt u de vouwgordijnen laten reageren wanneer de zon op uw ramen schijnt, zo komt er veel warmte binnen en scheelt dat weer in de energiekosten. Een andere reden kan zijn dat u minder valide bent of op leeftijd bent waardoor het handmatig bedienen te lastig wordt. Daarnaast kan het ook zijn dat u veel ramen heeft dat u niet iedere dag handmatig de vouwgordijnen open en dicht wilt doen, denk hierbij aan een grote erker waar 6 vouwgordijnen naast elkaar zitten.

Aansturing van de elektrische vouwgordijnen:

Er zijn verschillende mogelijkheden om de elektrische vouwgordijnen te bedienen. Zo kunt u kiezen voor de mogelijkheid met afstandsbediening. Er zijn verschillende type afstandsbedieningen, zo kunt u kiezen uit een 1-kanaal, 5-kanaal of 16-kanaals afstandsbediening. U kunt dan 1 of meerdere vouwgordijnen tegelijk bedienen. Met 1 druk op de knop kunt u zo 7 vouwgordijnen tegelijk bedienen. Daarnaast levert Somfy ook de Tahomabox, hiervoor kunt u een app downloaden van Somfy zodat u de raamdecoratie met uw smartphone kunt bedienen. Naast Somfy zijn er nog meerdere fabrikanten die dergelijke systemen aanbieden. Ook kunt u de vouwgordijnen koppelen op uw domotica systeem, afhankelijk van het systeem is dit een draadloze of bekabelde verbinding. In de meeste gevallen zit er bij een domotica systeem ook een app voor smartphone en tablet bediening. Wanneer u geen stroompunt in de buurt heeft, dan zijn er ook vouwgordijnen op batterij beschikbaar.

Kortom en zijn een hoop redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnen en voor iedere situatie is er wel een oplossing. Indien u meer informatie wenst of een vrijblijvende offerte, dan kunt u contact opnemen met BlindDesign.

https://blinddesign.nl