ABNY
Image default
Bedrijven

Detachering

Detachering is het lenen van personeel van een derde partij. Het is anders dan arbeidskrachten inhuren via een uitzendbureau, maar wanneer huur je een gedetacheerde en wanneer kies je voor iemand van een uitzendbureau? Welke afwegingen maak je hiervoor?

Bij detacheren huur je iemand in van een detacheringsbureau.  Vaak is dit voor een langere tijd. het bureau heeft de mensen in dienst en jij huurt ze voor een periode waarin je deze nodig hebt. Als inhuurder van arbeidskrachten van een detacheringsbureau ben jij de opdrachtgever van het bureau en de werknemers is een geleende werknemer. Het detacheringsbureau is de werkgever van de gedetacheerde. Werkgeversrisco’s bij bijvoorbeeld ziekte of ontslag is dan ook de verantwoordelijkheid van het detacheringsbureau. Urenregistratie gaat dus ook via het detacheringsbureau.

Detacheren is duurder dan iemand inhuren via een uitzendbureau. Dit komt omdat een detacheringsbureau dus de werkgeversrisico draagt, wat anders is dan bij een uitzendbureau, waar de werknemer hiervoor verantwoordelijk is. Een deel van het risico van het detacheringsbureau zal dus op het uurtarief van de werknemer gehanteerd worden. Het uurtarief en de opslag daarbij hangt af van de specialisatie en ervaring die gevraagd wordt door een werkgever. Een detacheringsbureau maakt vaak gebruik van detachering software om zo de processen nog beter te laten verlopen. Hierbij maken zij vaak ook gebruik van een digitale handtekening wat ook voor meer efficiëntie zorgt.

Het voordeel van detacheren is dat je makkelijk en snel als bedrijf aan hoogopgeleid personeel kan komen. Het detacheringsbureau bied je mensen aan waar je vervolgens een sollicitatie gesprek mee hebt. Je kunt kijken of er een samenwerking kan zijn tussen de persoon en het bedrijf. Vaak hebben de arbeidskrachten al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Dit kan erg voordelig zijn omdat zij erg brede kennis hebben. Je bindt deze arbeidskrachten maar tijdelijk aan het bedrijf. wanneer de economie in elkaar zakt, of je hebt financieel minder ruimte dan hoef je geen mensen te ontslaan. Daarnaast is het voor je bedrijf ook altijd goed om nieuwe mensen binnen je bedrijf te hebben. Zij hebben vaak een andere kijk en komen met nieuwe ideeën.

https://mysolution.nl