ABNY
Image default
Dieren

Dieren zijn gebaat bij klassieke homeopahie

Praktijk voor klassieke homeopathie

We maken zelf als mensen best vaak gebruik van alternatieve geneesmiddelen. Heb je namelijk last van een blessure dan loop je vaak bij een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut behoort ook tot de alternatieve geneesmiddelen. Ook dieren kunnen gebruik maken van alternatieve geneesmiddelen, een hiervan is klassieke homeopathie. Klassieke homeopathie wordt zowel bij dieren als vee uitgevoerd. Homeopathie is een eenvoudige, zachte en duurzame manier van genezen. Hierbij staat de zelf genezing voorop. Bij klassieke homeopathie wordt het zelf herstellend vermogen van het dier op een natuurlijke wijze gestimuleerd. Een homeopaat kijkt niet alleen naar de klachten van het dier maar ook naar de oorzaken hiervan en naar de lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken van het dier.

Wanneer klassieke homeopatie?

Homeopathie kan onder andere worden toegepast op dieren en vee als ze last hebben van diarree, wonden, gedragsproblemen, huidklachten, allergieën, begeleiding rond de dracht en bij geboorte.

Een consult wordt of thuis of in een praktijk voor klassieke homeopathie uitgevoerd. Meestal vindt het consult thuis plaats, dit omdat hier het dier zich op zijn of haar gemak voelt en dus zelf ook kalm kan blijven, is een dier in een andere omgeving dan kan dit misschien stress opleveren en kan het dier drukker worden waardoor het moeilijker te werk kan zijn.

https://helenvelthuis.nl/dier/praktijk-klassieke-homeopathie/