ABNY
Image default
Bedrijven

De eerste auto’s

Met de introductie van de allereerste auto die voor persoonlijk gebruik gemaakt werd , begon al de discussie over de veiligheid van de auto en de inzittende hiervan. Op dat moment reden de auto’s niet harder dan ongeveer 30 of 40 kilometer per uur en waren ongelukkig dan ook vaak met een positieve afloop voor de inzittende van de auto. Tegenwoordig kunnen auto’s makkelijk 180 kilometer per uur halen en is de afloop vaak een stuk minder positief. De veiligheid van het voertuig en de inzittenden zijn dus weer een zorg voor velen.

De auto’s zijn de afgelopen tijd gelukkig wel een stuk veiliger geworden. Verschillende technologieën en ontwikkelingen worden tegenwoordig toegepast op de auto waardoor de veiligheid van de inzittenden een stuk verbeterd is. Zo bestaat de airbag al een tijdje en worden er gordels gebruikt. Bij de eerste auto’s die ontwikkeld werden was dit nog helemaal niet aanwezig. Daarnaast zijn er ook veel andere toepassingen gedaan op de auto’s. zo is het frame bijvoorbeeld een stuk beter ontwikkeld wanneer je een botsing maakt. Deze deukt niet meer als een blikje in elkaar wanneer er een botsing zou plaatsvinden maar is ontwikkeld dat dit zo min mogelijk schade aanbrengt aan de inzittende. Daarnaast is er nu ook weer een nieuwe technologie in opkomst om mensen te helpen met veilig rijden. Dit is namelijk de achteruitrijcamera. Er wordt dan een klein cameraatje bevestigd aan de achterkant van de auto waardoor je goed zicht hebt over wat er achter de auto gebeurd. hierdoor heb je niet alleen beter zicht tijdens het inparkeren maar ook tijdens het invoegen en wanneer je bijvoorbeeld in smalle straatjes in de binnenstad rijdt. Dit zijn een van de vele dingen waarbij de achteruitrijcamera kan helpen. Er zijn vele aanbieders die achteruitrijcameras verkopen wanneer je hierin wellicht geïnteresseerd bent.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl