ABNY
Image default
Sport

Wie zal de Ballon d’or winnen?

Als we kijken naar de spelersprestaties van het afgelopen seizoen, dan doen gaan de pijlen voor de eindnominatie toch richting Cristiano Ronaldo. Met het winnen van de Champion League en de spaanse competitie leek de Portugees niet te stoppen. Echter, zal hij altijd Messi hebben die hem in de nek hijgt en dat is andersom even goed zo.

Drooglegging

Onlangs bleef de Portugees het langst met een drooglegging wat betreft doelpunten de europese competitie, omdat hij meer dan 600 minuten in Europa niet had gescoord. Echter, kwam er aan die reeks kwam een einde met zijn twee treffers in de Allianz Arena in de heenwedstrijd van de kwartfinale en sindsdien heeft hij niet meer teruggekeken en is hij alleen maar vooruit gegaan. Een hattrick volgde in de tweede wedstrijd van zijn ploeg in het Santiago Bernabéu, toen Real na extra tijd Bayern München uitschakelde, en in de halve finale-wedstrijd tegen Atlético Madrid volgde opnieuw een hattrick. Acht doelpunten in drie wedstrijden en de droogte is nu niets meer dan geschiedenis.

Populairiteitsprijs

En hoewel de individuele prijs in de afgelopen jaren een populariteitsstrijd is geworden tussen Messi en Ronaldo, trekt ronaldo de laatste jaren toch steeds aan het langste eind. Messi speelde over het algemeen geen slecht jaar, maar de factor van wisselvalligheid was het grootste struikelpunt van de Argentijn het afgelopen jaar. Barcelona zelf, had ook te vaak momenten van wisselvalligheid en dipjes. Maar, als ze uit de dipjes kwamen en eenmaal op stoom waren, dan waren ze niet te stoppen, ook niet door Real Madrid. Het is ze zelfs gelukt om een 4-0 achterstand tegen Paris Saint Germain weg te poetsen in de Champions League. De ronde daarna moesten ze wel hun meerdere erkennen aan Juventus. Maar, de overwinning op Paris Saint Germain blijft een moment van glorieuze historie. Vele verwachten dat Ronaldo de Ballon D’ormag aannemen bij de aanstaande uitreiking en zijn voetbalshirts het hardst over de toonbank gaan, op basis van zijn recente prestaties. Deelt u die mening? Of verwacht u toch nog dat Messi of iemand ermee aan de haal gaat