ABNY
Image default
Tweewielers

Een herenfiets, in wat voor opzichten verschilt het van een damesfiets?

Herenfiets, hoe ziet het eruit?

Ook de mannen moeten er soms aan geloven, fietsen! Een herenfiets zit iets anders in elkaar dan de damesfiets. De herenfiets heeft een frame in het midden en het stuur/ zadel verhouding is anders. Dit komt omdat mannen vaak anders opstappen en een andere lichaamsbouw hebben. Het is lastig om een groot aanbod herenfietsen te zoeken. Daarom moet u ervoor zorgen dat u een bedrijf vindt die wel een breed assortiment hebben. Vaak kan u dit bedrijf online vinden en daarna in het echt bezoeken om te kijken of er een fiets tussen zit die aan uw wensen voldoet. Een fiets moet natuurlijk niet alleen leuk eruitzien maar de fiets moet ook lekker fietsen. Wanneer u vaak fietst moet het niet zo zijn dat u er niet goed op zit. Het is dus ook belangrijk om de verhoudingen van de zadel en het stuur goed te zetten. Hierbij kan de fietsenwinkel u helpen om te zorgen dat dit goed zit.

{{externalimage}

Eigenschappen herenfietsen

Vaak zijn de herenfietsen verdeeld in verschillende prijsklasse. Hoe duurder de fiets, hoe meer opties erop zitten. Wilt u bijvoorbeeld ook een kinderzitje erop zodat u uw kinderen naar school kan brengen of eens een rondje kan fietsen met ze. De herenfietsen zijn vaak sportiever uitgerust, het zijn niet direct racefietsen maar de herenfietsen beschikken vaak meerdere versnellingen. Hierdoor kan u gemakkelijk vlakke wegen opfietsen maar ook heuvelachtige of zelfs bergachtig terrein. Wanneer u de fiets gebruikt voor normale ritjes is 5 versnellingen voldoende. Maar wanneer u een fanatieke fietser bent die er vaak op uit gaat is 21 versnellingen wel erg fijn. Bekijk de fiets altijd even in het echt zodat u zeker weet dat de fiets lekker fietst en op u kan aangepast worden.

https://www.adobike.nl/herenfiets