ABNY
Image default
Gezondheid

Hamerteen behandeling

Behandeling hamerteen

Misschien heeft u er zelf wel eens last van gehad of kunt u toevallig iemand die het heeft gehad of zelf op dit moment nog heeft, de hamerteen. Een vervelende medische aangelegenheid die ervoor zorgt dat het leven net wat minder comfortabel wordt. De aandoening is niet levensgevaarlijk maar kan toch zorgen voor veel hinder in het dagelijks leven.

Het hebben van een hamerteen is een makkelijke diagnose die zelfs gesteld kan worden door een arts die geen verstand heeft van de medische wereld. Op het blote oog kan men meteen zien of de teen in een geforceerde stand bevind. De pezen en spieren van de hamerteen worden opgetrokken wat ervoor zorgt dat de teen gespannen omhoog staat.

 Zoals hierboven gezegd is het stellen van de diagnose erg makkelijk. Het behandelen van de hamerteen is echter weer aan ander verhaal. Het allereerste wat je moet doen is het bezoeken van de huisarts. Deze kan ervoor kiezen om de behandeling zelf te doen of je door te verwijzen naar het ziekenhuis. Natuurlijk heb je hier zelf ook enige invloed op. Mijn beleving is dat een huisarts ook prima in staat is tot het behandelen van een hamerteen.

Behandeling mogelijkheden

Om daadwerkelijk de hamerteen te kunnen behandelen zal de uitvoerende arts, in de meeste gevallen een huisarts, ervoor kunnen kiezen om eerst te kiezen voor een lichter alternatief. In de meeste gevallen zal men dan spreken over een alternatieve therapie waarbij de patiënt een speciale zool krijgt. De zool zorgt ervoor dat de teen een andere houding gaat aannemen tijdens het lopen. Deze zool zou je ongeveer 4 tot 12 weken moeten dragen. De tijd is natuurlijk ook afhankelijk van vele andere factoren zoals leeftijd, of last hebben van reuma. Wanneer het na deze tijdsperiode nog steeds niet verholpen is dan kan men kiezen voor een relatief zwaardere medische ingreep.

Kleine operatie

In het laatste geval praten we over een lichte operatie. De ingreep duurt slechts tientallen minuten. Tijdens de ingreep wordt de hamerteen in sommige gevallen gebroken om zo de druk weg te halen wat er in eerste instantie ervoor zorgde dat de teen erg opgezet stond. Na het breken van de teen wordt de wond dicht gemaakt en zal er een drukverband toegepast worden. Ná de ingreep is er een herstelperiode van ongeveer zes weken. In deze periode is het ook verstandig om erg rustig aan te doen en de teen niet teveel te belasten.

Heb je dus last van een hamerteen en wil je die laten behandelen? Een succesvolle behandeling begint met een gesprek met een huisarts. Laat je informeren en neem zo nodig een second opinion mocht je niet helemaal overtuigd zijn,

http://www.hamerteen.info/behandeling/