ABNY
Image default
Woning en Tuin

Het kopen van brocante meubels

Het kopen van brocante meubels

Het kopen van brocante meubels is een slimme strategie om kwalitatief goede meubels tegen een lage prijs te bemachtigen. U voegt orginaliteit en een koele uitstraling toe aan uw huis, voor een koopje. Ook als is het brocante meubel in grote hoeveelheden geproduceerd, tegen de tijd dat het echt oud is, is het toch weer orgineel. U scoort ook nog eens punten, omdat u milieubewust bezig bent door het niet kopen van nieuwe meubels.
Het kopen van brocante meubels is wel weer anders dan een garageverkoop, omdat u niet zomaar iets koopt. U bent echt op zoek naar een meubelstuk op een bepaald gebied.
Om als brocante meubel te worden gekwalificeerd moet het meubel minstens 30 tot 40 jaar ous zijn. Ouder dan 100 jaar valt meer in de categorie van antiek.
Het kopen van brocante meubels online
Naast het kijken in winkels is het ook aan te bevelen om online te kijken. Er is genoeg aanbod van brocante meubels op websites die weer zijn gespecialiseerd in bepaalde meubels. U kunt kijken op algemene veilingen, maar kijk bijvoorbeeld ook op tweedehands websites voor meubels bij u in de buurt.
Het voordeel is dat er een enorm aanbod is, maar de andere kant is dat u het meubel niet in het echt ziet. De kans bestaat dus dat het in werkelijkheid niet mooit vindt, misschien is het de verkeerde maat of het hout heeft toch net de verkeerde kleur. Het meest riskant is dat het meubel in een te slechte staat is en daarbij kann het vervoer ook een probleem zijn.
Wees er dus zeker van dat u een goede aankoop doet.

https://brocantemeubels.com