ABNY
Image default
Gezondheid

Je ogen laten laseren

LASIK , wat staat voor laser in-situ keratomileusis, is een populaire operatie die gebruikt wordt om het zicht te corrigeren bij mensen die bijziend of verziend zijn of astigmatisme hebben. Alle laser operaties die het zicht corrigeren werken door de hoornvlies, het voorste gedeelte van het oog, om te vormen , zodat het licht er doorheen gaat, gerichtop het netvlies in de achterkant van het oog . LASIK is een van de verschillende chirurgische technieken die gebruikt worden om de hoornvlies te hervormen.

Wat zijn de voordelen van LASIK?

LASIK heeft vele voordelen, waaronder:

 • Het werkt! Het corrigeert de visie. Ongeveer 96% van de patiënten krijgen hun gewenste visie na LASIK. Een uitbreiding kan dit nummer verder omhoog tillen.
 • LASIK doet relatief weinig pijn door de verdovende druppels die worden gebruikt.
 • Visie wordt bijna onmiddellijk of de dag na LASIK gecorrigeerd.
 • Na LASIK zijn geen verbandjes of hechtingen nodig.
 • Aanpassingen kunnen jaren na LASIK gemaakt worden om de visie verder te verbeteren als de visie verandert terwijl u veroudert
 • Na LASIK hebben de meeste patiënten een verminderde afhankelikheid van de bril of contactlenzen  en veel patiënten hebben ze helemaal niet meer nodig.

Wat zijn de nadelen van LASIK?

Ondanks de pluspunten zijn er enkele nadelen voor LASIK oogchirurgie:

 • LASIK is technisch vrij gecompiceerd. Zeldzame problemen kunnen optreden wanneer de arts een klep maakt, die de visie permanent kan beïnvloeden. Dit is een reden om een ​​chirurg te kiezen die zeer ervaren is bij het uitvoeren van deze operaties.
 • LASIK kan zelden een verlies van “beste” visie veroorzaken. Uw beste visie is de hoogste sterkte van visie die u behaalde tijdens het dragen van uw contacten of bril.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van LASIK?

Sommige patiënten ervaren ongemak tijdens de eerste 24 tot 48 uur na LASIK. Andere bijwerkingen, hoewel ze zeldzaam zijn, kunnen er als volgt uitzien:

 • Fel lict waarnemen
 • Het zien van halos rond beelden
 • Moeilijkheid rijden ’s nachts
 • Fluctuerende visie
 • Droge ogen

Hoe moet ik voorbereiden op LASIK?

Voordat u met LASIK oogchirurgie gaat beginnen, ontmoet u een coördinator of oogkirurg die zal bespreken wat u moet verwachten tijdens en na de procedure. Tijdens deze sessie wordt uw medische geschiedenis geëvalueerd en worden uw ogen volledig onderzocht. Waarschijnlijke tests omvatten het meten van dikte,  luchtdruk en de pupil verwijding. Zodra u de eerste evaluatie heeft ondergaan, ontmoet u de chirurg, die eventuele vragen beantwoordt. Daarna kunt u een afspraak plannen voor de procedure.

Als u stijf gasdoorlaatbare contactlens draagt, moet u deze gedurende minstens drie weken niet dragen voor uw evaluatie. Andere contactlenzen mogen tenminste drie dagen voor de evaluatie niet worden gedragen. Zorg ervoor dat u uw bril brengt naar de chirurg zodat uw voorschrift kan worden beoordeeld.

Eet op de dag van uw operatie een lichte maaltijd voordat u naar de dokter gaat en neem al uw voorgeschreven medicijnen. Draag geen make-up en gebruik geen haarproducten die je hoofd onder de laser kunnen positioneren op een negatieve manier. Als je je die morgen niet goed voelt, belt u het kantoor van de dokter om te bepalen of de procedure uitgesteld moet worden.

Wat gebeurt er tijdens LASIK?

Tijdens LASIK wordt een instrument genaamd een microkeratoom of femtosecondlaser gebruikt om een ​​dunne flap in de hoornvlies te maken. De hoornvlies wordt dan pijnloos teruggeschild en het onderliggende hoornvliesweefsel wordt hervormd door een andere laser. Nadat de hoornvlies is hervormd en het licht op de retina goed kan worden gefocust, wordt de hoornvlies weer op zijn plaats gezet en de operatie is voltooid. LASIK wordt uitgevoerd terwijl de patiënt onder lokale verdoving is in de vorm van oogdruppels en duurt meestal ongeveer 10 minuten om te voltooien. Patiënten kunnen ook lichte sedatie aanvragen. Neem iemand mee die u na de operatie naar huis kan rijden.

Wat moet ik verwachten in de maanden na Lasik?

Uw ogen zullen tijdelijk droog zijn, hoewel ze zich niet zo voelen. Uw arts geeft u voorgeschreven oogdruppels om infectie, ontsteking en uitdroging te voorkomen. Deze druppels kunnen een licht brandend gevoel of vervaging van uw visie veroorzaken wanneer u ze gebruikt. Gebruik geen oogdruppels die niet door uw oogarts zijn goedgekeurd. Genezing na LASIK oogchirurgie komt meestal zeer snel voor. Uw visie kan de eerste dag vaag en wazig zijn, maar de meeste patiënten zien een verbeterde visie binnen enkele dagen van de operatie. Wilt u uw ogen laseren en zoekt u een betrouwbare chirug? Neem dan contact op met Visusoogkliniek!