ABNY
Image default
Winkelen

Waarom houten jaloezieën kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar raamdecoratie dan kom je naast veel (rol)gordijnen en andere raamdecoratie vroeg of laat houten jaloezieën tegen. Maar wat is precies een houten jaloezie? Kan ik een jaloezie op maat bestellen of zijn dit standaardmaten? Kan ik veranderingen aanbrengen aan mijn jaloezie, zoals andere kleuren en kettingen? Vragen waar ik in dit artikel antwoord op ga geven. Daarnaast zou ik mijn favoriet in raam- decoratie en bekleding uitlichten.

Wat is precies een houten jaloezie?

Houten jaloezieën worden veel aangeboden en verkocht. Een jaloezie kan vaak zowel als standaardmaat als op maat worden gekocht. Een product op maat wordt speciaal voor jou samengesteld en verwerkt. Bij de keuze voor een houten jaloezie kan er gekozen worden voor 2 soorten lamellen. Zo bestaan er lamellen met een lamelbreedte van 20, 25 en 50 mm. Deze lamellen zijn bij de meeste winkels te bestellen in hout, aluminimum of kunststof. De materialen hout en aluminimum spreken voor zich. Een Kunststof jaloezie heeft vaak een houtlook, waardoor het lijkt alsof het een houten jaloezie betreft. Echter is een kunststof jaloezie vaak goedkoper en voordeliger dan een houten product.

Met dit product kun je blijven genieten van het licht van buiten. Daarnaast kan je zelf de inkijk in de ruimte beperken door de jaloezie open en dicht te zetten. Dit product is in vrijwel alle ruimten van het huis te gebruiken. Een jaloezie verhoogt de sfeer van een kamer of kantoor.

 

Jaloezie op maat of standaardmaat?

Zoals hierboven al aangegeven kan er gekozen worden voor een houten jaloezie op maat en een standaardmaat jaloezie. De verschillen? Een standaardmaat jaloezie worden in grote aantallen gemaakt. Hier betreft het maten die veelvoorkomend zijn. Denk aan breedtes zoals 50, 100, 200 en 220 cm. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om zowel bij standaard als op maat een kleur te kiezen. Welke kleuren zowel mogelijk zijn bij een houten jaloezie wordt later besproken. 

Wens je een breedte die anders is dan de standaardmaten, of een breedte die breder is dan 240? Dan kan er gekozen worden voor een maatwerk product. Bij maatwerk kan er gekozen worden tot een breedte van 270 cm en een max hoogte van 300 cm.

Mogelijke aanpassingen houten jaloezie op maat?

Bij een jaloezie op maat kunnen enkele aanpassingen gedaan worden die niet mogelijk zijn bij standaardmaat jaloezieën. Zo kan er gekozen worden voor een ladderkoord (ook wel ladderband genoemd). Je kunt ervoor kiezen om de band in dezelfde kleur als de lamellen te houden, maar er kan ook gekozen worden voor een totaal andere kleur. Smaken verschillen. Net als de kleur kan de dikte van de band gekozen worden. Er kan gekozen worden voor een ladderkoord, 25 mm band of 38 mm band. Bij mijn favoriete raambekleding webwinkel (Raamdecoratie.com) worden hier geen extra kosten voor in rekening gebracht. Daarnaast zit er bij Raamdecoratie.com geen meerprijs op andere kleuren, wanneer je dat wenst.

Op Raamdecoratie.com is het makkelijk om een product te bestellen. Dit bedrijf is zeer professioneel en geeft daarnaast professioneel advies. Wanneer je weet welk product je wilt gaan bestellen kan het lastig zijn om een keuze te maken uit de vele kleuren. Daar heeft dit bedrijf iets op bedacht! Bij Raamdecoratie.com kun je gratis kleurstalen aanvragen, daarmee is de keuze van een kleur makkelijker gemaakt.

Wanneer een product besteld is wordt deze binnen een aantal werkdagen gratis aan huis geleverd. De levertijd van maatwerk bedraagt 10 werkdagen, waar de levertijd van standaardmaten op 3 werkdagen ligt.

https://www.raamdecoratie.com/jaloezieen/houten-jaloezieen/maatwerk/