ABNY
Image default
Onderwijs

5 voorschoolse activiteiten voor grootouders dag

Zoals met de meeste vakanties, zal school Grandparents Day gebruiken als een speciale, educatieve activiteit voor de klas.  Dit geldt met name voor de kleuterklas, waar evenveel aandacht is voor sociale activiteit en het dagelijkse leven als voor het leren van de functionaliteiten lezen, schrijven en rekenen.  Met zoveel verschillende feestdagen om activiteiten en ambachten voor te plannen, kun je echter geen idee hebben van grootouders.  Geen schrik hebben;  er is altijd iets nieuws en anders om te proberen.
 
Als je kleuterschool een hoge mate van ouderbetrokkenheid heeft, kan het zijn dat je kleuters familiebomen maken.  Hoewel deze niet lang en gedetailleerd hoeven te zijn, kunnen ze de naaste familie en de grootouders opsporen.  Het kan ook creatief worden gemaakt, eigenlijk een boom tekenen met takken die reiken naar elk gezinslid.
 
Je kunt je leerlingen ook ‘cadeauzakken voor grootouders’ laten maken.  Maak de tas net zo veel deel uit van het geschenk als wat het bevat door uw leerlingen papieren lunchzakken te laten kleuren.  Vul het dan met een handgemaakte wenskaart voor de vakantie en misschien dingen als een gekleurde afbeelding of een paar snoepjes.
 
Een leuk idee, als je de tijd en het geduld hebt, is om de kinderen op een show te laten spelen.  Ze konden een scène uitbeelden van kinderen die respect tonen en dankzij de ouderen of zelfs zingen voor hun grootouders.  Het hebben van deze gerespecteerde leden van de samenleving om het klaslokaal te bezoeken kan een heel speciale gebeurtenis zijn en kan ouderen helpen zich nuttig te voelen.  Tegelijkertijd kunnen de grootouders van de kinderen misschien verhalen van hun jeugd bezoeken, boeken lezen of zelfs gewoon vragen beantwoorden over de ‘oude tijd’.
 
Met ondertekende toestemmingsformulieren, kunt u een excursie plannen naar een verpleeghuis, waar de kinderen de eenzame ouderen kunnen begroeten en wensen ze een gelukkige grootoudersdag op een moment dat er niemand anders is om zo’n aangename boodschap in hun leven te brengen.
 
Of u kunt eenvoudig een activiteiten voor knutselen en knutselen plannen die een leuk cadeau voor de grootouders van uw kinderen op deze speciale vakantie zullen creëren.

http://www.edusucces.nl