ABNY
Image default
Eten en drinken

Verse thee

De gemiddelde Nederlander is opgegroeid met theezakjes uit de supermarkt. Eindeloze rijen doosjes met allerlei kleuren die evenveel smaken beloven. Sommige fabrikanten proberen elk jaar wel een paar nieuwe smaakjes uit. Veel van die smaken floppen.

Sinds de eeuwwisseling blijkt de Nederlander echter steeds meer kwaliteit te verlangen. We willen iets anders dan de massaproductie uit de supermarkt. We willen “echte” thee, die ambachtelijk is gezet en die ons helpt om even op adem te komen. Om aan die vraag tegemoet te komen zijn er theeverkopers opgekomen die verse thee verkopen. Deze kun je helemaal naar eigen smaak doseren. En voor de echt avontuurlijke theedrinker: je kunt ze ook combineren in je zoektocht naar de ultieme thee.

Hoe zet je verse thee

Om verse thee te zetten heb je weinig nodig. Behalve warm water (net afgekoeld na het koken) en de theeblaadjes heb je alleen een theezeefje nodig. Vul deze met de verse thee, laat hem de gebruikelijke tijd trekken (ongeveer twee minuten) en geniet van de rijke smaak van verse thee.

De keuze uit verse theesoorten is net zo groot als het aantal theesoorten. Zwarte thee, groene thee, witte thee, jasmijnthee, rooibosthee… de lijst is eindeloos. In principe kan elke thee vers verkocht worden.

Combinaties van verse thee

Verse thee laat zich ook prima combineren met andere ingrediënten, zoals bloemblaadjes of fruit. Zo zijn er verse theesoorten met stukjes sinaasappel en specerijen. Dit is een verrassend verfrissende combinatie. Of wat te denken van de combinatie van zwarte thee met vanille en rode vruchten? Deze Romanov-thee  is perfect voor op het terras.

Verse thee: even heerlijk onthaasten

Verse thee is niet alleen genieten van een heerlijke smaak, het geeft ons ook de kans om even heerlijk te onthaasten. Niet voor niets zijn er in veel culturen al eeuwen lang theeceremonies. Pak dat momentje voor je zelf en geniet van een heerlijk warm, zelf gezet kopje verse thee.

https://hetboshuijs.nl/verse-thee/