ABNY
Image default
Aanbiedingen

Pet op en smeren

Misschien lees je de titel en begrijp je het niet helemaal, maar in de zomer met een felle zon is dit de perfect combinatie om jezelf te beschermen tegen de zon. Het is nu hartje winter dus denken aan de lekkere warme zomers is misschien nog wel erg ver, maar toch is het fijn om er over na te denken tenzij je een liefhebber van de winter bent. KWF Kankerbestrijding komt ieder jaar weer met wat tips om je tegen de zon te beschermen. Dit komt omdat het aantal mensen met huidkanker steeds vaker terugkomt. Een grote oorzaak voor deze nare ziekte is de zon waar mensen zich niet tegen beschermen. Maar hoe bescherm je je het beste tegen de zon? Lees de volgende tips om wat wijzer te worden.

De eerste tip is zonnebrandcreme. Je moet jezelf smeren, en het liefst zo vaak mogelijk. Zonnebrand helpt tegen de UV stralen die op je lichaam komen. Hoe hoger de factor, hoe beter het beschermt. Veel mensen die wel smeren willen een kleurtje krijgen. hoe hoger de factor, hoe langer het duurt voordat je een kleurtje krijgt. Mensen nemen dan altijd een lage factor. Daar gaan ze mee de fout in. Gebruik dus een factor die hoger is dan je normaal gebruikt. Als je gaat smeren, wees dan royaal. Gebruik een ruime laag en smeer die goed in. Vergeet geen een plekje anders verbrand je daar als nog.

De tweede tip is een pet dragen. Petten houden de zon goed tegen. Zeker als je kaal bent moet je een hoed of pet dragen. Een Trucker cap kan ook, maar vaak gaat de zon door de gaatjes heen. Neem dus een goede dichte pet en je zult het erg fijn vinden.  Andere goede bescherming is een zonnebril met uv filter. Veel mensen kopen een zo goedkoop mogelijke zonnebril maar daar zit bijna nooit uv filter op. Dat is zonde, want de uv filter beschermt de ogen heel goed. Neem een bril met een zo hoog mogelijke bescherming.

https://www.snapbacks.nl/