ABNY
Image default
Adverteren

Karaf voor het serveren van rum

Een karaf zie je steeds vaker voorbij komen in je favoriete films en series. Het is weer helemaal hot en chique om een karaf neer te zetten. Alleen in de meeste films en series zien we ze vooral gebruikt worden voor whisky. Toch hoef je echt niet altijd alleen maar whisky erin te schenken. Als je meer een liefhebber bent van rum, dan kan je deze hierin overgieten. Je kan zo nog meer genieten van een glaasje en het staat natuurlijk super chique. Op een mooi dressoir of bijzettafeltje kan je hem neerzetten als pronkstuk van de woonkamer.

Hoeveel invloed heeft een karaf op de kwaliteit van je rum?

Eén van de grootste angsten is waarschijnlijk dat je rum bederft door het gebruik van een karaf. Toch hoeft dit helemaal niet waar te zijn. Uit onderzoek is al vaker gebleken dat een karaf weinig verschilt met bewaren in de fles. Bij beide komt er namelijk zuurstof bij, zodra je de dop eraf haal. De enige manier om je drank hiertegen te beschermen is door hem dicht te laten. Dit is natuurlijk ook hartstikke zonde! Gelukkig heeft rum een hoog alcoholpercentage, waardoor de drank niet snel aangetast wordt.

Bewaren in de buurt van weinig zonlicht

Ondanks dat de houdbaarheid van rum wel goed zit is zonlicht wel funest. Door zonlicht kan de drank opwarmen en verwarmen. Het gevolg is dat de smaak verandert en dit wil je niet. Zorg er dus wel voor dat je er een mooi plekje voor vindt zonder direct zonlicht erop. Je voorkomt zo een hoop ellende als achteraf blijkt dat de zon je drank heeft aangetast. Dit wil je natuurlijk niet. Denk dus wel goed na over de plek waar je een karaf gaat neerzetten. Zet hem dus nooit voor een raam, maar op een plek in de kamer waar minder zonlicht opvalt.

Waar kan je een karaf voor rum kopen?

Helaas kan het nog best lastig zijn om een karaf voor rum te kopen. Gelukkig is het aanbod online een stuk uitgebreider. Er zijn veel meer modellen om uit te kiezen. De meeste zijn ook nog eens gemaakt van kristalglas. Dit geeft je karaf echt een extra charme. Het staat natuurlijk super chique als je de rum overschenkt met kristalglas. Daarnaast zorgt het glas er ook nog eens voor dat je rum beteer tot z’n recht komt. Online zijn er zelfs complete sets die je kan combineren met rum glazen. Je hebt zo een mooie set om in huis neer te zetten.

https://www.rumglazenshop.nl/karaf-2/