ABNY
Image default
Bedrijven

Dieren moeten gezond leven

Als je een boer bent dan moet je goed voor je dieren zorgen. Er wordt soms heel makkelijk gedacht over dieren. Wij zijn ons niet altijd van bewust dat dieren ook een leven hebben. We eten iedere dag vlees en kip uit te supermarkten. Maar bijna niemand staat er bij stil dat deze dieren misschien geen goed leven hebben gehad. Alleen mensen die vegetariër zijn die staan hier wel bij stil. Nou hoeft niet iedereen vegetariër eten worden, maar het zou wel helpen als iedereen op let met wat voor vlees die koopt. Plofkippen bijvoorbeeld die zou ik niet kopen als ik jou was. Dan draag je wel bij aan het slechte leven van de plofkip. Niemand zou deze goedkope kip moeten kopen. Het is bovendien ook nog eens slecht voor je eigen gezondheid ook om een plofkip te eten. Gelukkig zijn er wel steeds strengere regels vastgesteld over het leven van dieren op boerderijen. De boeren moeten nu aan strengere eisen voldoen dan eerst. En eigenlijk mag vlees van dieren met een slecht leven niet meer verkocht worden in de supermarkt, maar het gebeurt soms nog wel. Koeien hebben wel een steeds beter lever doordat de erover na wordt gedacht over de stalinrichting. De stalinrichting is zo ingedeeld dat de koe comfortabel kan leven. De koe krijgt bijvoorbeeld een massage met een koeborstel. De koeborstel reinigt ook de huid van de koe zodat het geen vieze plekken krijgt die kunnen gaan irriteren. Verder moet iedere koe minimaal 3 meter leefruimte hebben om zich comfortabel te nomen. Ook de ondergrond van de stal moet zacht zijn. Gras is ook veel beter voor de hoeven van koeien dan de ondergrond in de stal. Maar als er niet genoeg ruimte is in het weiland voor alle koeien tegelijk dan staan sommige koeien nog in de stal.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl