ABNY
Image default
Bedrijven

Meer kans op een baan in de ICT-sector

Het is uit cijfers gebleken dat de ICT-sector in de periode 2011-2015 flink is gegroeid, sterker nog de ICT-sector is sterker gegroeid dan de hele economie als geheel. Ook de omzet groeide harder dan het gemiddelde. Dit is allemaal gebleken uit cijfers die het CBS bekend heeft gemaakt. De ICT-sector is voornamelijk zo hard gegroeid, omdat er veel meer ICT-bedrijven zijn opgezet. Er was in deze periode dus ook een grote vraag naar mensen die wilden werken in de ICT-sector.

Al zijn er al zoveel ICT-bedrijven, toch worden er nog steeds heel veel ICT-bedrijven opgestart. Dit komt voornamelijk omdat er de mogelijkheid is voor mensen om een bedrijf op te starten in de ICT-sector. Er zijn namelijk heel veel mensen die wel wat ict support kunnen gebruiken. Denk maar aan ouderen die thuis een computer hebben staan, maar er niet veel van af weten. Deze hebben vaak hulp nodig, zodat ze simpele handelingen zoals hun mail checken of geld overmaken kunnen verrichten. Daarnaast kunnen bedrijven vaak ook wel ict supportgebruiken. Vaak hebben ze ook een ict consultantin dienst. Deze kan hun helpen om hun bedrijf te helpen op het gebied van alle ICT-zaken. Mensen denken vaak dat ze het zelf wel weten, maar het vak ICT kan erg ingewikkeld zijn en iemand in je bedrijf hebben die je er een heel stuk mee op weg kan helpen, kan heel erg handig zijn. Het is soms ook goedkoper om een ICT-er in dienst te hebben, dan bij elk noodgeval er eentje langs te laten komen.

Volgens het CBS hebben echter veel bedrijven moeite om een goede ICT-er te vinden. Veel mensen hebben (nog) niet de kwaliteiten die er gezocht wordt. En de mensen die zich hier wel in zijn gaan specialiseren, zitten nog op school, dus die hebben nog geen baan.

https://www.danteck.nl/