ABNY
Image default
Vervoer en transport

Verhuistips voor een ontspannen verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Leuk en spannend! Graag geven de verhuizers van Jac den Hollander verhuisbedrijf Rotterdam je tips om de verhuizing zo overzichtelijk mogelijk en plezierig mogelijk te laten verlopen.

Allereerst Bedenkt allereerst of je zelf gaat verhuizen met hulp van vrienden, familie of kennissen en een gehuurd verhuisbusje. In sommige gevallen is dit zeker voldoende. Gaat het echter om een grote verhuizing, een verhuizing van zware objecten of bent u slecht ter been of laat u zich liever ontzorgen? In dat geval is het inhuren van verhuizers aan te raden. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan.

Tip 1: maak een goede planning Onze belangrijkste tip voor een verhuizing is om een goede planning te maken. Een goede planning is het halve werk. Bedenkt aan de hand van de datum van je verhuizing, wanneer je moet beginnen met inpakken, wanneer je vrienden en familie benadert voor eventuele hulp en wanneer je eventueel vrij moet nemen van werk.

Tip 2: Zware objecten verhuizen? Wil je ook zware objecten verhuizen, zoals een piano of een grote kast? Voor jou misschien lastig om je verhuizen, maar niet voor een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zij bezitten de mankracht en het materiaal om zelfs de zwaarste objecten veilig en goed over te brengen naar je nieuwe onderkomen.

Tip 3: Pak als eerste de spullen in die niet essentieel zijn Pak als eerste de spullen in die je niet hard nodig hebt. Bijvoorbeeld alle winterkleding als het zomer is, maar ook boeken die je niet meer leest of niet gebruikt speelgoed. Wellicht kom je tijdens het inpakken ook ‘rotzooitjes’ tegen die je eigenlijk niet mee wilt nemen naar je nieuwe woning. In dit geval kan je ervoor kiezen om het weg te gooien of te verkopen.

Tip 4 : Vergeet niet je verhuizing te melden bij je energieleverancier. Een verhuizing melden bij een energieleverancier kan uiteraard telefonisch, maar vaak ook online via de website van de leverancier. Hetzelfde geldt ook voor je waterleverancier en bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen. Wees op tijd, want veel leveranciers hanteren een verwerkingstijd. Als je het tijdig regelt kan je het van je lijstje strepen en dit geeft rust.

Uiteraard dien je ook alle andere abonnementen over te zetten naar je nieuwe adres, bijvoorbeeld een tijdschrift abonnement.

Tip 5: Internet, televisie en telefoon Natuurlijk wil je ook in je nieuwe woning gebruik blijven maken van internet, televisie en wellicht een telefoon. Zorg ervoor dat je dit tijdig regelt, want ook hier geldt dat er sprake van een verwerkingstijd kan zijn. Als je te laat internet, televisie en telefoon aanvraagt voor je nieuwe adres, zit je mogelijk tijdelijk zonder!

 

https://jacdenhollander.nl/