ABNY
Image default
Vervoer en transport

Tips voor een geslaagde seniorenverhuizing

Voor veel ouderen geeft verhuizen en grote impact. Mede doordat er zoveel bij komt kijken. Het kan gaan om senioren die jaren in een koop- of huurhuis gewoond hebben in een fijne buurt. In de meeste gevallen is verhuizen noodzakelijk omdat een van beiden niet meer goed ter been is, met gezondheidsklachten kampt of misschien dementerend is. Voor de partner is dit niet meer op te brengen en is de volgende stap toch het verzorgingstehuis, aanleunwoning of serviceflat.

Of het huis is te groot geworden om te onderhouden en men verlangt naar een kleinere, gelijkvloerse woning met meer comfort. Maar het kan ook gaan om iemand die alleen woont, een weduwe/weduwnaar of een alleenstaande die nooit een man of vrouw en kinderen heeft gehad en daar dus verder geen hulp van kan verwachten. Het is een grote stap om uit de vertrouwde buurt te moeten vertrekken en hoe pakt u dit aan? Verhuisbedrijf Hebo Amsterdam geeft tips!

Zelf verhuizing regelen 

Er zijn diverse mogelijkheden en tips voor senioren om het verhuizen te vergemakkelijken. Ten eerste is het mogelijk om dit door eigen familie en/of kennissen te laten doen. Allereerst dien je samen goed te bekijken wat u allemaal mee wilt en kunt nemen naar de volgende woning die kleiner is en geen zolder, schuur of garage meer heeft. Het is vaak zo dat ouderen in de jaren veel goederen verzameld hebben. Het hele huis is volgestouwd met tierelantijntjes. Bekijk wat nog mooi en goed is voor de nieuwe woning en dat u zoveel mogelijk spullen waaraan u gehecht bent, kunt meenemen. Maar ook is het fijn om wat nieuwe meubeltjes en dergelijke te kopen voor een frisse start op de volgende plek. Familie moet ervoor zorgen dat u als senior zo weinig mogelijk in de rommel zit want dat werkt averechts en op de zenuwen. Geef de verhuizing zoveel mogelijk uit handen. Van tevoren moet er een adressenlijst gemaakt worden van familie, vrienden, kennissen en diverse instanties die moeten weten dat u verhuisd bent en waar naartoe. Dan komt de post vervolgens netjes op het nieuwe adres aan. Het is voor velen even wennen maar de meesten zijn achteraf toch blij dat zij die stap gezet hebben. 

Laten ontzorgen door verhuisbedrijf

Het kan zijn dat er geen familie omhanden is om te helpen met de verhuizing maar het kan ook zijn dat u als familie de verhuizing het liefst uit handen geeft een laat doen door een erkend verhuisbedrijf. Het heeft veel voordelen omdat u zelf niet aan het sjouwen en trekken bent, dat geeft veel meer rust. Alles wordt netjes ingepakt en het kan in de meeste gevallen in één keer vervoerd worden naar het nieuwe adres. Wanneer u dit als familie zelf doet, moet u meerdere keren op en neer met een aanhangwagen of busje. Er zijn speciale verhuisbedrijven met aandacht voor senioren. Zij bieden namelijk, naast de verhuisservice van inpakken en vervoer, tevens de service om klussen te verrichten zoals schilderen en schoonmaak en het omzetten van energie, telefoon en televisie. Dit mag met recht de naam ‘ontzorgen’ hebben.

 

https://heboverhuizingen.nl/