ABNY
Image default
Bedrijven

Een bevroren waterleiding?

Het is al bijna zo ver, de winter staat voor de deur. Het is dan ook niet uit te sluiten dat de waterleidingen kunnen bevriezen. Er wordt regelmatig in de winter bij SI Loodgieters uit Amsterdam een melding gedaan dat er waterschade is door de kou wat de winter met zich meebrengt. In deze blog geven we u uitleg over de manieren waarop een bevrorern waterleiding kan worden voorkomen, en wat te doen bij een bevroren waterleiding.

Hoe kunt u een bevroren waterleiding voorkomen?

Tijdens de koude winterdagen kunnen leidingen in en rond het huis bevriezen. Er bestaat zelfs een kans dat de leidingen scheuren. Het is dan ook handig als u weet hoe u dit kan voorkomen.

  • De waterleiding die in uw woning komt kunt u isoleren. Hiervoor kunt u isolatiemateriaal gebruiken;
  • Wanneer het gaat vriezen kunt u de thermostaat ‘s nachts of bij afwezigheid niet lager dan 14 graden zetten. Draai alle radiatoren dus een klein beetje open.
  • Check de leidingen even. Kijk of je mogelijk scheurtjes kunt vinden. Heeft u een scheurtje gevonden? Schakel dan de loodgieter in.
  • Maak de ruimtes met de hoofdkraan en watermeter tochtvrij. Dicht de kieren rondom deze kamer en bescherm de hoofdkraan met hiervoor bestemd isolatiemateriaal.

Wat moet u doen bij een bevroren waterleiding?

Heeft u in de winterperiode tijdens vorst geen water of blijft de radiator koud? Grote kans dat de buizen op dit punt al bevroren zijn. Wanneer waterleidingen kapot gevroren zijn en het water weer gaat stromen dan is er een grote mogelijkheid dat er waterschade kan ontstaan.

  • Wilt u zeker weten of een of meerde waterleidingen bevroren zijn? Vraag uw buren of zij hier ook last van hebben. Mochten de buren nog wel water hebben dan is er een grote kans dat uw waterleiding(en) wellicht bevroren zijn.
  • Controleer de waterleidingen of deze mogelijk gescheurd of bevroren zijn. Bekijk de waterleidingen vooral op de slecht geïsoleerde plekken. Omdat kou zich hier makkelijk kan plaatsen, is de kans erg groot dat hier dan een scheur of een bevroren waterleiding zit.
  • Er zijn een aantal mogelijkheden om een bevroren waterleiding te ontdooien. Dit kunt u doen om een elektrische kachel in de ruimte te plaatsen, Een föhn op de waterleiding richten, de leiding te wikkelen met een warme doek of door de verwarming in deze ruimte aan te zetten.
  • Kunt u zelf deze mogelijkheden niet uitvoeren dan kunt u altijd terecht bij SI. Loodgieter Amsterdam. Neem contact op, of klik op onderstaande link.
https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/