ABNY
Image default
Dienstverlening

De Psychologie van een Gezonde Geest en Lichaam

Studies hebben aangetoond dat patiënten met een potentieel levensbedreigende ziekte zoals kanker, en die een optimistische en positieve houding hebben, veel waarschijnlijker overleven dan diegenen die simpelweg opgeven.

Dit leidt professionelen ertoe om te geloven dat psychologie en perspectief niet alleen samengevlochten zijn, maar ook een grote impact op de algemene gezondheid kan hebben. Mensen met een positieve houding worden over het algemeen minder ziek en worden sneller beter wanneer ze ziek worden.

Stress is een ander psychologisch probleem dat serieuze gezondheidsproblemen kan veroorzaken. We hebben allemaal dagelijks met stress te doen, maar teveel stress kan tot gezondheidsproblemen leiden zoals maagzweren, hoge bloeddruk en hartaanvallen. Gezondheid professionals geloven dat stress één van de leidende oorzaken is van vele ernstige ziektes.

Te veel stress kan een drastische impact op je hele lichaam hebben – van je stemming tot je cardiovasculaire systeem. En experten zijn het eens, stress is simpelweg een gemoedstoestand.

Dus wanneer de manier waarop we denken een directe impact heeft op hoe wij ons voelen en hoe gezond we zijn, hoe kunnen we dan leren op een positievere manier te denken?

Stressvolle situaties vermijden is één manier om negativiteit te vermijden, wat een katalyse is voor innerlijk angst. Wanneer je een stressvolle situatie tegen komt, halen eens diep adem, ga een rondje lopen, of mediteren. Lichaamsbeweging is heel voordelig om stressvolle omstandigheden te verlichten en een innerlijke balans te brengen. Lach zo vaak je wilt. Zie het glas als half vol, niet half leeg.

Vele mensen genieten van yoga, fietsen, en andere stress-reducerende activiteiten. In het park lopen, naar rustige muziek luisteren of wat tijd alleen doorbrengen kunnen veel helpen met het reduceren van je algemene stress niveau.

Probeer op de positieve dingen in je leven te focussen. Als je constant gedachten zoals “ik heb mazzel dat ik zo een geweldige familie heb” hebt in plaats van “ik haat mijn baan”, dan zul je voordeel trekken uit deze positieve houding en een gelukkiger persoon worden. Een positieve gemoedstoestand is een bewezen manier om een gezondere en gelukkiger leven te leiden.

Als je in een negatieve manier van denken vast zit en je wilt dit naar een positieve levensstijl veranderen, bezoek dan onze website. We hebben een lijst van gecertificeerde therapeuten en psychologen om het voor je gemakkelijker te maken!

Klik hier voor de beste psychologen in Breda!

https://www.depsycholoog.nl/breda/