ABNY
Image default
Webdesign

Een website maken; zelf doen of uitbesteden?

Het wordt je tegenwoordig erg gemakkelijk gemaakt om zelf een website te bouwen. WordPress en andere programma’s leveren je de templates aan en deze hoef jij alleen maar in te vullen. Dit kost bijna niets en je hebt een goed functionerende website. Of dit ook een goed idee is, is een tweede. Je zal aardig wat tijd kwijt zijn en het resultaat is dan niet altijd om over naar huis te schrijven. Als je een offerte website laten maken aanvraagt bij een designbureau zal je versteld staan. Het maken van een website is namelijk al lang niet duur meer.

De kosten

Ga je zelf een website maken, dan kun je dit in principe gratis doen. Wil je wat meer mogelijkheden, dan betaal je een klein bedrag per maand. Ook moet je je host betalen. Jaarlijks ben je aan dit alles dan zo’n 200 euro kwijt. Hiervoor krijg je een Content Management Systeem, een template en een aantal diensten, zoals technische ondersteuning en uitbreidingsmogelijkheden. Betaal je een professioneel bedrijf, dan betaal je gemiddeld 800 euro. Hiervoor krijg je een werkende en mooi ontworpen website, een Content Management Systeem en een jaar hosting. Daarna kost dit jaarlijks 120 euro. Een ontwerper zal je ook een aantal soortgelijke gratis diensten verlenen.

Een unieke website

Waar een professioneel bedrijf echter een groot verschil kan maken is met het design. Beide websites zullen responsive zijn, vindbaar en gemakkelijk up te daten, maar jij hebt een website nodig die er anders uitziet dan de rest. En in dit geval is anders beter. Een mooi vormgegeven website die duidelijk is en overzichtelijk zal klanten aantrekken en behouden. Dit kan het verschil betekenen tussen een klant en een bezoeker. Wil je je bedrijf naar voren plaatsen en de concurrentie aangaan, dan kan een professionele webdesigner voor jou de beste optie zijn.