ABNY
Image default
Tuin en buitenleven

Online planten kopen

Bent u op zoek naar (tuin)planten, maar wilt u zich nog oriënteren in wat en hoe? Of weet u het al wel, maar wilt u prijzen vergelijken? Misschien houdt u van het gemak van thuisbezorgen. Online planten kopen is bezig aan een flinke opmars.

Wat zijn eigenlijk de voordelen en nadelen van online planten kopen. Hoe weet je of een webshop betrouwbaar is en goede kwaliteit levert? In dit artikel krijgt u een aantal voordelen en nadelen van online shoppen en tips waar u op moet letten wanneer u planten online koopt.

 

Voordelen van online planten kopen

Online shoppen heeft zo zijn voordelen ten opzichte van shoppen in een tuincentrum of op een kwekerij.

Zo heeft u op internet een onbeperkte keuze uit planten, als een webshop niet heeft wat u zoekt, bent u in één klik op de volgende webshop. Wanneer u fysiek een tuincentrum bezoekt en ze hebben niet wat u zoekt, kunt u weer een tijdje rijden naar het volgende adres.

Prijzen van planten vergelijken gaat online een stuk sneller dan bij fysieke adressen of uit folders.

Last but not least – voor online planten kopen geldt minimaal 14 dagen retourrecht! Als u de bestelling heeft ontvangen of opgehaald, kunt u volgens de wet 14 dagen de bestelling retourneren, zonder opgaaf van reden. Sommige webshops hanteren een langere retourperiode.

 

Online planten kopen – de nadelen

Zoals bij alles heeft ook online planten kopen een paar nadelen. Indien u planten besteld zonder fysiek te gaan kijken, ziet u dus niet welke planten u koopt, u bent afhankelijk van de foto’s die de webshop levert. Deze zijn helaas niet altijd waarheidsgetrouw.

 

Bij wie moet u zijn als u planten online wil kopen

Allereerst zoekt u een betrouwbare webshop. Staat er een telefoonnummer op de website? Staan er beoordelingen van klanten op? Staat er eventueel een bezoekadres op? Dat zijn allemaal dingen die onbetrouwbare websites vaak niet weergeven.

Het is aan te raden planten te kopen bij een kwekerij, op die manier koopt u rechtstreeks bij de bron, wat scheelt in de prijs en kwaliteit. Als u koopt bij een tuincentrum, hebben de planten al meer te verduren gehad dan wanneer ze vers van de kwekerij komen. Een aanrader is de tuinplantenwinkel van Laarheide Tuinplanten. Deze kwekerij heeft naast een webshop ook een bezoekadres waar u kunt rondneuzen en mogelijkheid tot afhalen van bestellingen.