Tweewielers

Gazelle Puur: De elektrische transportfiets van Gazelle

Abny

Gazelle Puur

Een fiets is natuurlijk in de eerste plaats een transportmiddel. Met dat idee in het hoofd is de Gazelle elektrische transportfiets dan ook ontworpen. Dit is de moderne kijk op een transportfiets. Dat betekent dus ook dat de fiets net iets meer presteert dan veel andere modellen. Dat is ook belangrijk, want de kans is groot dat je deze fiets gaat gebruiken voor de dagelijkse boodschappen en het halen en brengen van de kinderen van school, de sportclub of bij vriendjes en vriendinnetjes. Dat neemt niet weg dat er natuurlijk nog veel meer sterke punten te noemen zijn als het om deze e-bike gaat.

Genoeg transportruimte

Wat is nu eigenlijk echt belangrijk bij een elektrische transportfiets als de Gazelle Puur? Dat de transportruimte voldoende groot is natuurlijk. De Dolce heeft om die reden een ontwerp meegekregen met stevige bagagerekken. Daarop worden manden gemonteerd zodat je alles wat je nodig hebt gewoon mee kunt nemen, waar je ook naartoe moet of vandaan komt. De krachtige motor zorgt er daarbij voor dat je ook nog gewoon voldoende snelheid kunt blijven houden. Ook wanneer de wind wat sterker is of de weg wat lastiger. Daarmee is het de ideale boodschappen fiets te noemen. Gazelle fietsen worden altijd met zeer zorgvulkdigheid ontworpen.

Praktisch gemak

De ruimte om spullen te vervoeren is een voorbeeld van praktisch gemak. Daarvan kan je op de Gazelle Puur nog meer voorbeelden vinden. Denk bijvoorbeeld aan de stabiele standaard. De tweepoot zorgt ervoor dat de fiets stabieler staat zodat het laden en lossen je gemakkelijker wordt gemaakt. Daartoe dient ook het stuurslot. Dat helpt erbij om je fiets niet om te laten vallen wanneer deze zwaar geladen is. De e-bike is weliswaar voor praktisch gebruik, maar er moet natuurlijk wel voorzichtig mee omgesprongen worden. Daarom zijn al deze praktische kenmerken een belangrijk punt van aandacht geweest bij de ontwikkeling.

Klassieke look

De transportfiets kan misschien wel als de oervorm van de fiets worden bestempeld. Ook een moderne elektrische fiets zoals de Gazelle Puur eert dit natuurlijk. Daarom is bij de afwerking gekozen om veel retro-elementen toe te passen. Daardoor gebruik je de fiets niet alleen als transportfiets, het rijwiel ziet er ook gewoon zo uit. Het gebruik van kleuren geeft bijvoorbeeld de klassieke uitstraling die je bij dit soort fietsen verwacht. De details van leer vallen daarbij misschien wel het meest op van allemaal. Wie naast veel comfort en gemak ook gewoon iets moois wil, kiest dus voor dit model elektrische fiets.

 

Gerelateerde artikelen

Vespa motorscooter

Goedkope jongensfiets kopen?

Nieuwe Scooterhelm