ABNY
Image default
Bedrijven

Top 5 klachten over slotenmakers

Top 5 klachten over slotenmakers

  1. Veel te lang moeten wachten
  2. Draagbare PIN-automaat kapot
  3. Verkeerde materiaal meegenomen
  4. Te duur en kosten niet vooraf aangegeven
  5. Nederlandse taal niet machtig

Veelgehoorde klachten over slotenmakers

Nederland kent veel verschillende slotenmakers. Wat zijn de veelgehoorde klachten over slotenmakers? En hoe weet je of je te maken hebt met een malafide slotenmaker?

Wat mag het vervangen van een slot kosten?

Het vervangen van een slot is doorgaans mogelijk vanaf € 75,- tot € 200,- (de prijs kan wisselen door evtuele extra kosten en het tijdstip van werken). Het vervangen van een eenvoudig slot kan doorgaans binnen een half uur. Een betrouwbare lokale slotenmaker laat jou voor het openmaken van een dichtgevallen deur hoogstens een uur in de kou staan.

Onveilige sloten

Iets waar de gemiddelde consument niet zo snel op zal letten, maar toch enorm belangrijk: de inbraakveiligheid na het vervangen of plaatsen van een slot. Plaatst de slotenmaker een knopcilinder vlak naast een ruit? Dan hoeft een inbreker alleen het ruitje in te tikken en de knop van het slot om te draaien om binnen te komen. Het nalaten van het geven van een goed advies betreffende inbraakpreventie, of het monteren van een kwalitatief slecht slot, is zeer onverantwoord.

Sloten die niet werken

Slotenmakers die niet weten wat ze doen slopen een slot door er lukraak in te boren. Na een of twee keer het slot te gebruiken, zal de deur al gauw niet meer in het slot blijken te gaan. Dat betekent een hoop extra kosten voor het vervangen van het slot door een andere, meer ervaren slotenmaker. Het komt ook voor dat een cilinder te ver in de deur geplaatst is, waardoor de deur juist niet meer van het slot gaat.

Niet overlegde reparaties

Een stukje de deur bijschaven, zodat deze beter open gaat: een vriendelijk stukje service van de slotenmaker. Maar, het is niet in overleg gedaan en de kosten zijn vooraf nooit besproken. Achteraf word je verrast met extra kosten op de factuur. Heel vervelend! Zorg dat je vooraf een duidelijk gespecificeerde offerte krijgt en betaal geen extra kosten waarmee je niet akkoord gegaan bent.

Malafide slotenmakers

Ze rijden meestal in een auto waar geen bedrijfslogo op staat, vaak met een buitenlands kenteken: malafide slotenmakers. Heb je er met een te maken? Betaal dan vooral niet en laat ze de politie bellen. Natuurlijk is het beter om te voorkomen dat je slachtoffer kunt worden van een malafide slotenmaker. Voorkom dat je buitengesloten raakt. Leg reservesleutels bij de buren neer en laat geen sleutels aan de binnenkant van het slot zitten.

Buitengesloten geraakt?

Wanneer je dit artikel leest, is de kans groot dat je toch buitengesloten bent geraakt. Was het domme pech, of is het slot kapot? Geen paniek. Er zijn ook veel eerlijke slotenmakers. Benader het liefst een lokale slotenmaker en vraag om een prijsindicatie vooraf. Het openen van een dichtgevallen deur zou tussen de € 75,- en € 200,- mogen kosten. De tarieven voor hulp in de avond en nacht vallen meestal hoger uit. Moet er een nieuw slot worden gemonteerd? Ook dan zal de prijs hoger uitvallen.

 

https://deslotenmaker.com