Omgaan met dementie

Hoe ga je om met dementie?

Dementie is een ontzettend vervelende ziekte, waar veel Nederlanders mee te maken hebben. Vooral als naast is het erg pijnlijk om je vriend, kennis of familielid te zien dementeren. Signalementen van dementie kunnen zijn dat iemand snel boos, agressief of wantrouwend tegenover je wordt. Soms weet je ook niet hoe je moet reageren als dit gebeurd. Begrijpelijk, want het is een unieke situatie waar je niet eerder mee te maken hebt gehad. Daarom kan het handig zijn om weten wat je zelf kunt doen om beter te leren omgaan met dementie. Gelukkig zijn hier handige cursussen voor die je kunt volgen, zowel klassikaal als online door middel van een e-learning cursus.

Wat kan je leren met een cursus omgaan met dementie?

Bij elearningmadeeasy bieden we een handige e-learning cursus zodat je leert omgaan met mensen die dementie hebben. Deze cursus is volledig digitaal en dus altijd en overal te volgen waar en wanneer het jou het beste uitkomt. De cursus is erop gericht je allereerst meer informatie te geven over de ziekte dementie en Alzheimer , zodat je begrijpt wat het is en hoe het veroorzaakt wordt. Verder zul je getraind worden om signalementen van dementie te herkennen bij mensen. Hierbij ga je dieper in op het verschil tussen de verwarde momenten en heldere momenten die een persoon heeft. Ook leer je herkennen of iemand een beginnende of een vergevorderde vorm van dementie heeft. Met name beginnende dementie herkennen is belangrijk, zodat er tijdig en adequaat zorg geregeld kan worden.

Een tijdbesparende cursus voor zorgverleners

E-learning voor de zorg wint de laatste jaren steeds meer terrein. Niet zo gek ook, zorgverleners staan aardig onder tijdsdruk en moeten steeds meer, in dezelfde of zelfs minder tijdsbestek. Daarom kan schiet een klassikale cursus soms er bij in en lukt het je telkens niet om op te dagen. Dit hoeft geen probleem meer te zijn, want dankzij handige digitale e-learning trajecten kun je wanneer je maar wilt de cursus volgen op je mobiel, tablet of computer. Handiger kan het niet! Andere voordelen van e-learning bij elearningmadeeasy zijn:

  • Onze e-learning cursus bevatten zeer herkenbare praktijksituaties die direct herkenbaar zijn op je dagelijkse werk
  • We werken continu aan nieuwe leerstof met feiten en weetjes die je niet eerder wist, zo blijft je kennis fris en scherp
  • Onze video tutorials zijn zeer duidelijk en goed te volgen, zodat ze geschikt zijn voor jong en oud
  • De e-learnings zijn geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V
  • Al onze e-learnings zijn geschikt voor mobiel, tablet en computer en 1 jaar toegankelijk

Ben je dus zorgverlener en moet je jezelf verplicht bijscholen? Overweeg dan zeker eens e-elarning en vraag een DEMO aan via de website.

Vraag online een gratis catalogus aan over het onderwerp Dementie en hoe je er mee kunt omgaan.

 

https://elearningmadeeasy.nl