ABNY
Onderwijs

Omgaan met dementie

Hoe ga je om met dementie?

Dementie is een ontzettend vervelende ziekte, waar veel Nederlanders mee te maken hebben. Vooral als naast is het erg pijnlijk om je vriend, kennis of familielid te zien dementeren. Signalementen van dementie kunnen zijn dat iemand snel boos, agressief of wantrouwend tegenover je wordt. Soms weet je ook niet hoe je moet reageren als dit gebeurd. Begrijpelijk, want het is een unieke situatie waar je niet eerder mee te maken hebt gehad. Daarom kan het handig zijn om weten wat je zelf kunt doen om beter te leren omgaan met dementie. Gelukkig zijn hier handige cursussen voor die je kunt volgen, zowel klassikaal als online door middel van een e-learning cursus.

Wat kan je leren met een cursus omgaan met dementie?

Bij E-Consulenza bieden we een veilige online omgeving zodat je leert omgaan met mensen die dementie hebben door vragen te stellen aan psychologen. Deze cursus is volledig digitaal en dus altijd en overal te volgen waar en wanneer het jou het beste uitkomt. De cursus is erop gericht je allereerst meer informatie te geven over de ziekte dementie en Alzheimer , zodat je begrijpt wat het is en hoe het veroorzaakt wordt. Verder zul je getraind worden om signalementen van dementie te herkennen bij mensen. Hierbij ga je dieper in op het verschil tussen de verwarde momenten en heldere momenten die een persoon heeft. Ook leer je herkennen of iemand een beginnende of een vergevorderde vorm van dementie heeft. Met name beginnende dementie herkennen is belangrijk, zodat er tijdig en adequaat zorg geregeld kan worden.

Een tijdbesparende cursus voor zorgverleners

Digitale zorg wint de laatste jaren steeds meer terrein. Niet zo gek ook, zorgverleners staan aardig onder tijdsdruk en moeten steeds meer, in dezelfde of zelfs minder tijdsbestek. Daarom kan schiet een klassikale cursus soms er bij in en lukt het je telkens niet om op te dagen. Dit hoeft geen probleem meer te zijn, want dankzij online psycholoog E-Consulenza kun je wanneer je maar wilt een vraag stellen aan een deskundige via je mobiel, tablet of computer. Handiger kan het niet!

Andere voordelen van E-Consulenza zijn:

  • Stel je vraag 24/7 – 7 dagen per week aan onze online psychologen
  • Volledig anoniem
  • Een consult kost slechts €29,95
  • Alle psychologen zijn aangesloten bij het NIP
  • Onze online omgeving is geschikt voor mobiel, tablet en computer

Ben je dus zorgverlener en moet je jezelf verplicht bijscholen? Overweeg dan zeker eens e-elarning en vraag een DEMO aan via de website.

Vraag online een consult aan bij online psycholoog E-Consulenza over het onderwerp Dementie en hoe je er mee kunt omgaan.

https://www.e-consulenza.nl/

Gerelateerde artikelen

Aanmelden voor bijles Engels in Utrecht

Een carrièreswitch maken? Probeer deze opties!

Oefenen voor de Eindtoets