ABNY
Image default
Aanbiedingen

Belang van VCA cursus of BHV opleiding

Als organisatie ben je verantwoordelijk voor alle medewerkers. Tijdens het werken kan er altijd iets misgaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar dit kan oplopen tot een levensbedreigende situatie. Om het ergste te voorkomen wil je zo snel mogelijk hulp bij de situatie hebben. Het is tevens ook verplicht om bedrijfshulpverleners te hebben bij een organisatie.

Een BHV-er heeft net wat andere taken dan een EHBO-er. Bij een EHBO cursus leer je hulp te verlenen aan een slachtoffer totdat er een hulpverlener is die het van je kan overnemen. Tijdens een BHV opleiding leer je effectief en efficiënt te handelen tijdens bedreigende situaties. Je leert ook om samen met een hulpverlener te werken. Een BHV-er moet bijvoorbeeld ook een brand kunnen blussen, medewerkers alarmeren en het gebouw kunnen ontruimen. Maar je leert ook intensere handelingen verrichten, zoals uitwendige wonden behandelen, reanimeren en een AED te gebruiken. Daarbij moet je ook symptomen kunnen herkennen van bijvoorbeeld een hartaanval, beroerte of een epileptische aanval.

Als je een BHV opleiding volgt bij Westpoort kom je voldaan thuis. Je beschikt weer over nieuwe ervaringen die altijd van pas kunnen komen. Je staat sterker in je schoenen, het voelt verfrissend en actief tegelijk. Het is een actieve cursus waarbij situaties worden nagebootst om jou flink te testen.

Buiten BHV opleidingen biedt Westpoort ook een VCA cursus aan. Een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig een gezond werken. Om dit diploma te behalen dient het VCA basis examen afgelegd te worden. Meer informatie? Neem dan even een kijkje op de website van Westpoort.