ABNY
Image default
Woningen

Het dilemma waar we allemaal wel eens tegenaan lopen: Leren of stoffen bankstel?

Het dilemma waar we allemaal wel eens tegenaan lopen: Leren of stoffen bankstel?

Het kiezen van een bekledingsmateriaal lijkt een beetje op het kiezen van een hondenras. Overwegingen zijn onder meer uw levensstijl, uw budget en de tijd die in deze bank is geïnvesteerd. Stoffen bankstel versus een leren bankstel wordt bepaald door hoe je nu leeft en hoe je leven de komende jaren zal veranderen. Hoewel je niet alles over de toekomst weet, kun je jezelf voorbereiden door jezelf goed in te lezen over bijvoorbeeld de optimale keuze je bankstel bekleding.

Algemeen onderhoud

Eerst en vooral: hoe hoger de kwaliteit van uw materialen, hoe langer ze het zullen volhouden (super voor de hand liggend maar niet iedereen houd hier voldoende rekening meet met hun keuzes). Het is zo verleidelijk om iets goedkoops en trendy te ontdekken, maar zonder de basis van geweldige materialen kijk je naar een onbekende prijs. Ongeacht een stoffen of leren bank, ga op zoek naar duurzame materialen!

 

Voor stof: linnen, katoen en wol zijn geweldige opties. Wanneer ze worden gemengd met een aantal synthetische stoffen, bieden deze stoffen een één-tweetje van ademen en gemakkelijker schoon te maken. Het onderhoud van uw bank is net zo eenvoudig als regelmatig stofzuigen van je woonkamer. Door overtollig vuil uit het weefsel op te stofzuigen, verleng je de egale kleur “stabiliteit” als we het zo mogen noemen van je bank. Stoffen banken kunnen “pilling” weergeven (je weet wel, die kleine bolletjes stof die boven op de stof blijven zitten als klitten zoals op je trui) en dun slijten bij intensief gebruik, maar het kiezen van een hoogwaardig model kan dit risico verminderen. Zoek naar banken met een schuur-test van 25.000 wrijvingen of meer om een goede stevige stof te hebben. In principe hoe meer van de schuurbewegingen de stof op getest is hoe beter.

 

Voor leer: het type leer bepaalt het uiterlijk van uw bank op de lange termijn. Wil je alles weten over leer? Bekijk het blog op Bankstellenshop.com en leer het verschil tussen de 7 verschillende soorten leer. Elke behandeling verleent namelijk een bepaalde “afwerking” en slijtage aan het leer (we hebben een serieus, diepgaand blog bericht geschreven over de verschillende leersoorten), en die behandeling bepaalt hoe het leer eenmaal in bankvorm moet worden onderhouden. Hoewel leer zich uiteraard totaal niet als een stoffen zitbank gedraagd, bepaalt de kwaliteit hoe leer op de lange termijn eruit zal zien. Goedkopere of imitatieleren zullen waarschijnlijk barsten of vervagen – zelfs met uitstekende zorg. Om het risico op dit te verkleinen, moet u leder zoeken dat is gemarkeerd als volnerf, aniline of semi-aniline. Vermijd een omschrijving als “echt leer”, maar laat je goed informeren over wat “echt leer” daadwerkelijk is in de ogen van de verkoper.

Schoonmaken van je bankstel

Morsen zijn de onoverkoombare problemen van het leven. Je geniet van een lekkere pasta bolognese wanneer je opeens een stukje pasta op je bankstel laat vallen. Behandeling van vlekken op stoffen of leren bankstellen heeft verschillende procedurele stappen, maar beide beginnen op dezelfde manier: neem het af (niet altijd wrijven).

 

Als u eenmaal het grove vuil hebt verwijdert, begint het verschil. Voor stoffen moet u de instructies van de fabrikant controleren. Afhankelijk van de stof samenstelling en nabewerking van je bank, zullen bepaalde reinigingsmethoden beter werken dan andere. Sommigen kunnen zelfs je bankstel doen verkleuren. Zoals met alles, bepaalt kwaliteit de levensduur.

 

Leer is iets meer vergevingsgezind. Omdat leer aanzienlijk minder poreus is dan open weefsels, maakt het voorzichtig oppoetsen van de vlek wat eenvoudiger. Een goede preventieve zorg voor uw leer zal jou ook helpen in het goed houden en schoon houden van je bankstel. Wanneer je leer gepolijst is, zullen gemorste vloeistoffen minder snel door de poriën kunnen. Bovendien zullen verschillende soorten leer na verloop van tijd verschillende patina’s aannemen. Hier kun je van tevoren goed over nadenken of je dit wil, keus genoeg in ieder geval.

Comfort van een bankstel

Waarschijnlijk het belangrijkste eigenlijk aan je bankstel is de kwaliteit. De vraag van de stof versus de leren bank bepaalt niet of een bank in zijn totaal goed blijft. De comfortfactor is hier subjectiever en daarom een beetje eenvoudiger: welke voelt beter aan op je lichaam? Eigenlijk is het antwoord hier simpel op maar wel voor iedereen persoonlijk. Comfort heeft ook de neiging om te worden gekoppeld aan het uiterlijk. Het maakt niet uit hoe lekker je bank is, als je de stijl niet leuk vindt, voel je je er niet goed bij.

Leef factoren

Als het gaat om een stoffen- of leren banken, moet u rekening houden met uw levensstijl op lange termijn. Hier zijn een paar handige vragen:

 

Heb je een allergie? Zo ja, overweeg dan leer. Stoffen banken kunnen stofmijten verzamelen en andere allergenen dan leer en kunnen uw allergieseizoen verlengen. Leren banken zijn hypoallergeen.

Heb je huisdieren? Secundaire vraag: mag uw huisdier op de bank? We raden over het algemeen leer aan voor eigenaren van huisdieren. Echter kun je ook gaan voor heel stevig stof.

 

Houd rekening met al je omstandigheden bij het kopen van een bankstel, en nogmaals, als je meer tips wil hebben? Kijk even op het interieur blog van Bankstellenshop.com!

https://www.bankstellenshop.com/