ABNY
Image default
Bedrijven

Huis kopen in Spanje?

Ooit erover nagedacht om lekker naar de zon te gaan? Dan kan je het best een huis in Spanje kopen. Voldoende zon om van te genieten, maar het leven in Spanje heeft andere voordelen. 

Kijk voor aantrekkelijke huizen te koop in Spanje op de website checkpablo.com. De huizenprijzen in Spanje liggen zo’n 41% lager dan die van de Nederlandse huizenmarkt. Dit maakt het wonen in Spanje vooral aantrekkelijk voor Nederlanders.

Veel Nederlanders besluiten uiteindelijk om te verhuizen naar Spanje. En met goede reden; de huizenprijzen zijn aantrekkelijk en de kosten van het dagelijks leven zijn laag. Daarbij kent Spanje veel spectaculaire natuur en het klimaat is uiteraard zeer aangenaam.

Gelukkig is de verhuizing naar Spanje helemaal niet zo lastig. Er is een verdrag getekend dat de verhuizingen van het buitenland naar Spanje makkelijker maakt. Dit verdrag heet het Schengenverdrag. Er zijn uiteindelijk nog wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden, zoals; het aanvragen van een id. nummer voor buitenlanders. Zonder dit nummer mag je geen huis kopen. Daarbij is een inschrijving in het centraal register voor buitenlanders ook nodig.

Omdat Spanje in de EU zit, hoef je geen visum aan te vragen. Wel moet je bij een langdurig verblijf jezelf op tijd inschrijven. Dit doe je bij het Oficina de Extranjeros. Het inschrijven kan ook bij de politie in de provincie waar je woont. Met de verklaring die je krijgt, ontvang je een soort BSN-nummer. Hiermee kun je abonnementen afsluiten, rekeningen openen en een huis kopen.

De belangrijkste dingen die moet onthouden wanneer je in Spanje gaat wonen. In Spanje is de cultuur veel relaxter. Dit heeft zijn voordelen, maar zorg er wel voor dat alles op tijd is geregeld. De overheid is ook veel relaxter. Overheidsinstanties staan erom bekend dat ze de tijd nemen bij het op orde maken van documenten.