ABNY
Image default
Auto’s en Motoren

Snel je rijbewijs halen doe je bij VS Michael; rijschool in Tilburg

Verkeersschool Michael voor het in één keer halen van je rijbewijs!

Door te kiezen voor Verkeersschool Michael maak je al meteen een uitstekende start en kans om je rijbewijs snel te kunnen halen. Bij onze rijschool in Tilburg word je tijdens de rijlessen begeleid door een vaste & bekwamerijinstructeur die jou alles helder en begrijpelijk kan uitleggen en weet wat een goede voorbereiding is op het rijexamen van het CBR. Voor het behalen van jouw rijbewijs is het van groot belang dat jij je thuis voelt bij je rijinstructeur, zodat je optimaal presteert en je ook altijd op je gemak voelt om vragen te stellen en feedback te vragen. Gelukkig blijkt uit de reviews van leerlingen die voor onze rijschool hebben gekozen dat zij heel tevreden zijn over de rijinstructeurs op onze rijschool in Tilburg. Ons succes blijkt ook uit ons slagingspercentage van 60% en hiermee ver boven het landelijk gemiddelde ligt! Kortom is verkeersschool Tilburg ‘Michael’ voor iedereen die in Tilburg of omgeving woont de beste keuze om in één keer een rijbewijs te halen mede dankzij de begeleiding door onze zeer deskundige rijinstructeurs. Vraag nu meteen bij onze verkeersschool Tilburg jouw gratis proefles aan! 

Kies voor de beste verkeersschool in Tilburg

Als je besluit om te gaan beginnen met rijles, is een van de eerste stappen het zoeken van een goede rijschool bij jou in de buurt omdat dit heel belangrijk is voor het behalen van je rijbewijs. Hoe weet je of een rijschool jou een goede begeleiding kan bieden naar het halen van je rijbewijs? Dit doe je door op een aantal punten te letten die aantonen of jij te maken hebt met een gekwalificeerde rijschool: het slagingspercentage en de recensies. Zoek het slagingspercentage van een rijschool op via de rijschoolzoeker van het CBR. Je ziet de slagingspercentages van verschillende rijscholen na het invullen van de naam van je ‘stad‘ en het ‘voertuig‘ waarvoor je je rijbewijs wilt gaan halen. Het slagingspercentage wijst uit hoeveel leerlingen bij deze rijschool in Tilburg rijexamen hebben afgelegd en hun rijbewijs hebben gehaald. Lees ook de reviews van leerlingen die er rijles hebben gevolgd en hoe zij de rijinstructeurs beoordelen. Is het slagingspercentage hoog en zijn de reviews positief? Dan mag je ervan uitgaan dat deze rijschool jouw deskundige begeleiding kan bieden door deskundige rijinstructeurs waardoor je goed voorbereid zal kunnen deelnemen aan het officiële rijexamen van het CBR. 

Budgeteer de te verwachten kosten voor rijles

Kijk of de rijschool een rijlespakket aanbiedt dat bij jou past. Als dat zo is, maak je vervolgens een begroting van de kosten die je bij deze rijschool verwacht te gaan maken. Kijk of dit past binnen je maximaal te besteden budget. Gemiddeld heeft iemand 38 rijlessen nodig voor het halen van een rijbewijs, dus let op de prijs per rijles die een rijschool vraagt. Vaak is het voordelig om bij de rijschool een lessenpakket aan te schaffen waar je een x-bedrag betaalt voor een x-aantal lessen. Mogelijk heb je naast de lessen uit dit pakket nog een aantal extra losse lessen nodig. Neem liever een iets te ruim budget, zodat je altijd nog een buffer hebt voor nog eventueel te volgen extra rijlessen voordat je aan het rijexamen begint. Vaak krijg je als student een studentenkorting op de rijlessen, dus vraag hiernaar bij de rijschool. Door te kiezen voor een rijschool bij jou in de buurt, bespaar je bovendien geld op kosten voor het openbaar vervoer omdat de meeste rijschoolinstructeurs je thuis ophalen en daar ook weer afzetten. Wees je er bij het uitkiezen van een rijschool bovendien van bewust dat je bij de goedkopere rijscholen uiteindelijk duurder uit kunt zijn doordat de begeleiding kwalitatief minder goed kan zijn en een goedkoop rijlespakket mogelijk aangevuld dient te worden met het volgen van extra rijlessen die in verhouding een stuk duurder zijn dan de lessen uit het pakket. Zoek en vergelijk ook altijd het slagingspercentage om te bepalen of de rijschool goed presteert in verhouding tot het landelijk gemiddelde. 

Een goede planning is het halve werk

Een goede planning zorgt ervoor dat je je zekerder voelt en maakt het overzichtelijk wat er allemaal bij komt kijken bij het halen van je rijbewijs. Schrijf op papier de stappen op die je maakt en nodig zijn tot op het moment dat jij jouw rijbewijs bij het CBR kunt gaan aanvragen. Wat in ieder geval dient voor te komen in een goede planning zijn het theorie-examen, de dagen en tijden dat je rijles in je agenda staat ingepland en een tussentijdse toets bij het CBR. 

Stap 1. Behaal allereerst je theorie-examen 
Zorg dat je het theorie-examen al hebt behaald voordat je begint met het volgen van praktijklessen. Het is veel effectiever als je de betekenis van de verkeersregels en verkeersborden begrijpt en je in de auto tijdens de rijles niet meer hoeft af te vragen wat nou dat blauwe bord met witte pijl ook alweer betekent. De uitslag van het theorie-examen is voor 1,5 jaar geldig en je dient deze in je bezit te hebben voordat je bij het CBR mag deelnemen aan het rijexamen. Het halen van het theorie-examen is dus de eerste stap in jouw planning. 

Stap 2. Bepaal dag & tijd voor je rijles 
Schrijf in de planning ook op welke dag en op welk tijdstip je rijles wilt gaan volgen en kijk of dit overeenkomt met de momenten waarop jouw rijschool lessen aanbiedt. Sommige rijscholen, zoals onze rijschool Michael in Tilburg, bieden ook rijles aan in de avonduren en op zaterdag en/of zondag. Pak je agenda erbij en vraag aan de rijschool of het mogelijk is om met hen vooraf alvast de lessen in te plannen. Zo weet je waar je aan toe bent en weet je ongeveer de termijn waarin je rijles volgt en ongeveer wanneer je rijexamen zal plaatsvinden. 

Stap 3. Maak de tussentijdse toets van het CBR 
Vraag wanneer je begint met het volgen van rijles aan jouw rijinstructeur of deze voor jou bij het CBR een ’tussentijdse toets’ kan aanvragen. Doe dit ruim op tijd, omdat deze ingepland dient te worden in de drukke planning van het CBR. Zorg dat je deze tussentijdse toets maakt nadat je ongeveer 25 rijlessen hebt gevolgd. De tussentijdse toets wijst uit of je klaar bent voor het officiële rijexamen en ook heb je de mogelijkheid om vrijstellingen te krijgen voor bepaalde onderdelen van het rijexamen. Door het maken van de tussentijdse toets kan je je in de opvolgende rijlessen gericht focussen op de punten waar je nog wat extra aandacht aan wilt besteden. 

Ga naar onze website voor meer informatie.

https://www.vsmichael.nl