ABNY
Image default
Sport

Squash is de gezondste sport

Squash is de gezondste sport

Squash is een sport waarbij de twee spelers tegen elkaar spelen. Iedere speler heeft een squash racket, met de squash rackets wordt een bal steeds tegen de voormuur geslagen. De bedoeling van het spel is om de bal twee keer te laten stuiteren voordat de tegenstander er is. Wanneer dit gebeurt win je het punt.

Na elk punt moet de persoon die het punt heeft gewonnen serveren van de andere kant. Per punt wisselt de zijde waarvan een serve moet worden uitgevoerd. Bij squash zijn er eigenlijk twee kanten waar de bal kan worden gespeeld: De backhand en de forehand. In veel gevallen is de forehand van een persoon een stuk sterker dan de backhand. Dit komt doordat veel mensen meer kracht hebben op de forehand waardoor er vaker een aanvallande bal kan worden gespeeld.

Een intensieve sport

Dit maakt dat het een erg intensieve sport kan worden doordat veel spelers, mede doordat het één tegen één is, erg competitief zijn. Hierdoor kan het spel erg snel gaan en erg intensief worden. Dit maakt dat de spelers die bezig zijn met squash veel calorieën in een relatief korte tijd verbranden en daardoor erg fit kunnen worden.

Squash wordt door veel experts (op het gebied van squash en andere sporten) de gezondste sport genoemd. Maar waarom is dit het geval? Hier zijn meerdere redenen voor.

– Doordat de sport erg snel gaat moet de speler korte en krachtige bewegingen maken om op tijd bij de bal te komen. Hierdoor worden er in een relatief korte tijd erg veel calorieën verbrandt. Door veel calorieën te verbranden kan een persoon in korte tijd veel afvallen en het lichaam van zijn of haar dromen krijgen.

– De sport squash heeft een erg lage kans op blessures. Doordat de bewegingen in een kleine ruimte zijn en deze in veel gevallen erg gecontroleerd zijn is de kans op een zware blessure laag. In tegendeel tot andere sporten zoals hardlopen of basketbal. 

– Door te squashen kunnen veel mensen ook even ontzorgen en het hoofd leegmaken. Bijvoorbeeld na een lange dag op het werk is het heerlijk om even een balletje te gaan slaan en het hoofd leeg te maken. Doordat je erg intensief bezig bent met de sport en het achterna zitten van het balletje is het moeilijk om nog over andere dingen na te denken. Hierdoor is het een erg gezonde sport.

Door bovenstaande punten is squash de gezondste sport. Ik zou het iedereen aanraden omdat het ook simpelweg erg leuk is om te doen! Producten kun je onder andere kopen bij een squashwinkel zoals https://www.qss-squash.nl.

https://www.qss-squash.nl/