ABNY
Image default
Verbouwen

Leef uw leven buiten, met het comfort van binnen

 

Het hele jaar door zorgeloos genieten in de buitenlucht want ook ‘s-winters kunnen de hamburgers gerust op de barbecue. Op een regenachtige herfstochtend is buiten genieten van een kopje koffie ook geen enkel probleem. Onze Alsero overkappingen dragen het hele jaar door bij aan de nodige feestjes en rustmomenten in de buitenlucht.

 

Nieuwste generatie tuinkamers: volop genieten van alle seizoenen

Mooi laag licht, warm geeloranje gekleurd blad, een zonnetje dat, wanneer je beschut zit, al heel behaaglijk is. Jammer dat juist de mooiste momenten van het jaar verloren gaan omdat we binnen zitten. Te laat gaan we naar buiten en te snel worden de tuindeuren en ramen weer gesloten omdat het te koud is. Het buitenleven is ons maar mondjesmaat gegund.

Emigreren dan maar? Nee, want zelfs in het Nederlandse klimaat is genieten van het buitenleven in alle seizoenen mogelijk………in de tuinkamer! Want daar beleef je ‘buiten’ intens, maar ben je beschermd tegen wind, kou en regen. Buiten komt letterlijk naar binnen in de lichte transparante uitbouw, waarin het tuingevoel in alle opzichten heerst. De eerste kop koffie in het voorjaarszonnetje, of het laatste glas wijn in de Indian Summer drink je hier. En de feestelijke kerstboom met wel duizend lichtjes? Die staat straks natuurlijk in vol ornaat in de nieuwe tuinkamer!

 

Zelf bouwen

Ingewikkeld of duur hoeft de tuinkamer niet te zijn. LQ kunststoffen levert een zelfdragend bouwsysteem met kunststof beplating en aluminium profielen waarmee de handige doe-het-zelver zelf aan de slag kan gaan. De polycarbonaat platen /acrylaat platen worden op maat geleverd. Dat geldt ook voor het profielsysteem (naar wens ook verkrijgbaar in alle RAL-kleuren), waarin de platen bevestigd worden.

 

Sfeermaken doe je zo….

Welke sfeer de tuinkamer krijgt is persoonlijk en afhankelijk van de materialen die toegepast worden. Krijgt de kamer een houten vloer, kies je voor oude klinkertjes of een warme Toscaanse tegel? Worden de zijwanden betimmerd met mooi doorleeft hout, of ga je voor een transparante, strakke uitstraling? Een eenvoudig verwarmingsysteem (stralingskachel of terrasverwarmer) brengt de tuinkamer in ieder geval in no-time op temperatuur. En door het isolerende vermogen van het materiaal en het bouwsysteem, blijft deze warmte optimaal benut.

 

Het totaalplaatje

Bijna te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt zo. LQ-wood vloerdelen zijn extreem duurzaam, milieuvriendelijk, slijtvast, kleurvast, weerbestendig en onderhoudsvrij. Een innovatief materiaal met een natuurgetrouwe houtlook. Perfect voor uw terras, vlonder of gevel. Als u eenmaal kennis maakt met LQ-wood wilt u nooit meer iets anders. Over de temperatuur hoeft u zich ook geen enkele zorgen te maken. Op een broeierige zomerdag zorgt onze handbedienbare óf elektrische zonwering voor de nodige schaduw en verkoeling. Toch wat fris? Dat is snel opgelost met een prachtige glazen schuifwand. Daarmee verandert de terrasoverkapping in een prachtige buitenkamer. Om het totaalpakket compleet te maken zorgen onze dimbare LED spotjes voor de sfeerverlichting na zonsondergang.

En niet te vergeten, een vuurtje stoken in onze gezellige schanskorf buitenhaard zorgt er voor dat u nooit meer terug naar binnen wilt! En straks…..straks worden de dagen weer wat langer en aangenamer. Waar de buren de gordijnen ’s avonds dichttrekken en de verwarming een graadje hoger zetten, zak jij weg in die heerlijke fauteuil in de tuinkamer. Kaarsjes aan, terrasverwarmer op gloeistand, lekker glas wijn binnen handbereik. Hoeveel sterren zie jij….?

Vergunning overbodig?

Wordt het een bescheiden tuinkamer of een flinke? Een vergunning is niet altijd nodig wanneer de uitbouw beperkt blijft tot 2,5 meter. En dat levert toch snel heel wat extra vierkante meters leefruimte op. Ruimte om te genieten van alle seizoenen, ruimte om te genieten voor groot en klein!

https://lqkunststoffen.nl/