ABNY
Image default
Vervoer en transport

Voordelen van E-fulfilment

Wat is E-fulfilment precies? Kort samengevat is het de volledige afhandeling van orders uit webshops, die via webshops in het warehouse managment systeem (WMS) worden geplaatst. Welke voordelen heeft het E-fulfilment voor u? 

Voordelen van E-Fulfilment

– Opslag en voorraad beheer: Wanneer u een webshop heeft en uw klanten een snelle levering van de producten belooft, wilt u dit natuurlijk waarmaken. Dan is het belangrijk dat u voldoende voorraad heeft. Om in de praktijk een snelle levering te kunnen garanderen moet u beschikken over tijd en goede organisatorische kennis. E-fulfilment kan u daarbij op verschillende manieren helpen. Een goede opslag is belangrijk, e-fulfilment neemt u deze verantwoordelijkheid uit handen. Daarnaast zorgen ze voor voorraadbeheer. 
– Distributie: Een hoge omloop van producten is winstgevend. Een voorraad moet natuurlijk niet verstoft raken. Een grote massa te laten renderen is niet eenvoudig. E-fulfilment helpt u met een goede omloopsnelheid en stukprijs, de verhouding tussen prijs en het aantal bestellingen zijn bepalend voor het rendement van de logistiek van uw webwinkel. Online producten van een webwinkel hebben vaak een hoge omloopsnelheid. Een effectieve snelle distributie is daarom belangrijk. 
– Techniek: Het is begrijpelijk dat u de techniek het liefst zelf doet als ondernemer van een webwinkel. Wat u op dat gebied aan e-fulfilment kunt hebben, is de software die de voorraad en rapportages nauwkeurig verzorgt. 

Andere bijkomende voordelen van e-fulfilment 

Hierboven staan enkele voordelen van e-fulfilment. Naast deze voordelen zijn er nog andere diensten waarbij e-fulfilment handig blijkt. Wat dacht u van het omgaan met het terugsturen van producten? In de wet staat dat op afstand gekochte producten binnen 14 dagen kosteloos terug gestuurd moeten worden, inclusief betaalde verzendkosten. Wanneer u deze verzendkosten niet kenbaar heeft gemaakt aan uw klanten, zijn deze kosten voor uzelf. De dienstverleners van e-fulfilment nemen deze taak naast distributie, voorraad en opslag met vakkundigheid onder hun hoede. Hierdoor hoeft u zich niet druk te maken over het terugsturen van producten. 

Orderafhandeling is een groot onderdeel waarbij het handig is voor u, om gebruik te maken van e-fulfilment. Er wordt bij het stijgen van het productverkoop een beroep gedaan op uw orderproces. Een bestelling die te laat of niet geleverd wordt, is niet goed voor uw klantenbehoud. Het aantal bestelling hoort uiteraard soepel te verlopen. E-fulfilment neemt dit u uit handen. Op die manier houd u uw klanten tevreden. 

Natuurlijk wilt u het liefst een zo duidelijk mogelijk overzicht van uw webshop. Een leverancier levert gebruiksklare producten aan het distributiecentrum. Dit hangt wel af van de aard van het product en van de prijsverhouding. Soms is het beter om halffabricaten te laten leveren. E-fulfilment kan in het laatste geval ervoor zorgen dat het alsnog in gebruiksklare toestand aan uw klant wordt geleverd. 

Webshop fulfilment neemt met het grootste gemak naast alle andere diensten ook de productfotografie voor zijn rekening. Productfoto’s moeten met regelmaat gemaakt worden. De dienstverleners van e-fulfilment zijn al betrokken bij de producten en kunnen makkelijk professionele foto’s van deze producten maken. Zo bespaart u op het huren van een studio en het regelen van een fotograaf bij elk nieuw product. 

Het overzicht blijven houden 

E-fulfilment maakt het zo overzichtelijk mogelijk voor u, door onderdelen uit het proces te halen. Daaronder vallen maatwerken. Heeft w producten een hoog niveau van maatwerk? E-fulfilment is dan een uitkomst voor u. Biedt e-fulfilment uiteindelijk wel voldoende meerwaarde voor u webshop? E-fulfilment werkt voor meerdere webwinkels, waardoor deze allemaal genieten van schaalvoordelen. Deze voordelen zijn er niet wanneer elke webshop hun eigen proces inricht. Orde op zaken hebben helpt mee aan een goed lopende webshop. Wat uzelf niet aankunt geeft u met een gerust hart uit handen aan e-fulfilment. 

Het voordeel van e-fulfiment hangt af van de situatie van de webwinkel. Heeft u een eigen loods dan zult u geen gebruik maken van een externe extra opslag. Wanneer dit niet het geval is dan zult u het voordeel van e-fulfilment interessant vinden. Door gebruik te maken van deze dienstverlening zult u ontzorgt raken. U bepaalt altijd zelf van welke dienstverlening u wel of niet gebruik wilt maken. U zult daarbij afwegingen maken welke diensten er door uzelf ingevuld kunnen worden en welke u beter uit kunt besteden. 

Aangeboden diensten 

Diensten die aangeboden worden door e-fulfilment kort samengevat: 

– orderafhandelingen 
– klantenservices en diensten op maat. 

Orderafhandelingen die standaard zijn en orderafhandelingen op maat horen tot de mogelijkheden. Zowel voor grote als kleine webwinkels. Professionele orderafhandelingen die zorgen voor klanttevredenheid. E-fulfilment werkt met een gespecialiseerd team. waardoor er kwaliteit geleverd wordt. Mocht uzelf geen tijd genoeg hebben of het overzicht dreigen kwijt te raken. Dan is e-fulfilment op dit gebied een voordeel voor u. Het behouden van klanttevredenheid is kosten besparen. 

Klantenservice ligt in het verlengde van orderafhandeling. Het wordt door e-fulfilment u op professionele manier uit handen genomen. Vragen van uw klanten kunnen ze direct beantwoorden. U bespaart hiermee tijd die u aan andere belangrijke zaken kunt besteden. De zorgen over vragen en problemen bij productlevering worden vakkundig beantwoord of opgelost door e-fulfilment. Een voordeel daarvan is dat u die stress niet heeft.

Klanttevredenheid 

Een goed georganiseerde webshop houd klanten tevreden. Dit lukt u niet wanneer alles in het honderd loopt. Wat dat betreft bespaart u kosten, want als zaken u moeilijk afgaan, kunt u deze overhandigen aan e-fulfilment. De dienstverleners zullen uw webshop netjes bijhouden en zorgen dat u minder zorgen heeft over orderafhandelingen, voorraden en vragen van klanten. Het grootste voordeel van e-fulfilment is het ontzorgen. Zo kunt u meer genieten van uw webshop en heeft u een klantenbestand met tevreden klanten. Daar rekening mee houdende, is het afwegen om het in eigen beheer te houden of het uit handen geven aan e-fulfilment eenvoudiger gemaakt. Indien u meer informatie wilt, neem dan contact op met Surlogic.

https://surlogic.nl/nl/